Home » Ondernemersnieuws » zzp » ZZP-vertegenwoordigers tegen elkaar in de ring

ZZP-vertegenwoordigers tegen elkaar in de ring

Geplaatst in: zzp

ZZP-ers bestaan al heel lang, maar pas de laatste paar jaar lijken ze op te vallen. Onder andere bij mensen die maar al te graag de zelfstandige zonder personeel vertegenwoordigen. Met als gevolg dat er inmiddels meerdere verenigingen of stichtingen zijn die het voor de ondernemer zeggen op te namen. En die zijn het lang niet altijd eens, om het voorzichtig uit te drukken. Vandaag was er een heus ringgevecht tussen ZZP Netwerk Nederland en ZZP De Bilt, een lokale organisatie.

ZZP De Bilt houdt 12 december een ‘ZZP-event’. Of in het Nederlands: een avond met sprekers en een discussie. Voor die avond was ook ZZP Netwerk Nederland uitgenodigd. Maar nadat deze de beelden van de presentatie had opgestuurd, kwam vanmorgen het telefoontje dat de uitnodiging weer was ingetrokken. Volgens Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland omdat men in De Bilt bang is voor echte discussie. Onder andere met PZO Nederland en de FNV, partijen die wel mogen komen.

Helmers: “Dat is een ondernemersclub onwaardig. Het is dieptriest dat ZZP de Bilt wil voorkomen dat de eigen leden worden bedreigd door een ondernemend geluid. Nu wordt er vanavond gedebatteerd met een panel waar géén ondernemer in zit. We wensen de mensen toch veel plezier. Maar het blijft jammer dat een ondernemersclub geen échte lef toont.”

Lees het hele relaas bij ZZP Netwerk Nederland. En bekijk het programma van ZZP De Bilt.