Home » ZZP Nederland komt met Belastingwijzer voor zelfstandigen

ZZP Nederland komt met Belastingwijzer voor zelfstandigen

Met de groter groeiende groep Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP) blijken er erg veel vragen te zijn over de regels van de Belastingdienst. Volgens de Stichting ZZP Nederland althans. Zelfstandigen laten volgens de stichting veel voordeel liggen bij aftrekposten waar ze wel recht op hebben. Dat was voor ZZP Nederland een reden om een eigen boek over belastingen uit te geven.

“Het boek ‘Belastingwijzer voor Zelfstandigen 2013’ geeft uitleg over ‘het grote oerwoud’ aan belastingregels. Het boek behandelt die voor zelfstandigen van toepassing zijn, met een uitleg over welke kosten aftrekbaar zijn, alle fiscale aftrekposten op een rij, de diverse belastingtarieven, btw-regelingen, middelingsregeling, autokosten, milieuvriendelijke autoregeling etc. Ook over toeslagen en heffingskortingen is het boek duidelijk, maar al te vaak vergeten zelfstandigen deze posten toe te passen waardoor men feitelijk meer belasting betaalt dan rechtvaardig is. Het boek verschijnt begin maart en is nu al met introductiekorting bij voorintekening te bestellen (alleen voor leden).”

Dat zegt de Stichting ZZP Nederland dus. Of het werkelijk wat is weten we nog niet, maar als u een vroege lezer bent, is uw reactie onder dit artikel welkom.