Home » Ondernemersnieuws » financiën » Zwarte lijst wanbetalers Zelfstandigen Bouw

Zwarte lijst wanbetalers Zelfstandigen Bouw

Geplaatst in: financiën

Zelfstandigen Bouw heeft voor haar leden een zwarte lijst opgesteld. Daarop prijken de namen van personen en bedrijven met wie de leden beter geen zaken kunnen doen. Het gaat om mensen en bv’s van wie juristen van Zelfstandigen Bouw hebben vastgesteld dat zij met list en bedrog te werk gaan en zelfstandige vakmannen niet betalen voor verrichte werkzaamheden. Mensen die ook weten hoe ze daar mee weg kunnen komen. Met als gevolg dat zzp’ers die voor hen hebben gewerkt, kunnen fluiten naar hun geld. Ook als ze proberen via de rechter hun geld te krijgen. Want dan is er wel voor gezorgd dat bij de bv’s waarvoor ze hebben gewerkt niets meer te halen valt.

Zelfstandigen Bouw ziet een toename van dit soort praktijken en roept het kabinet op hiertegen harde maatregelen te treffen. “Soms loop je als jurist tegen een muur,” zegt Farid Niamut, een van de juristen van Zelfstandigen Bouw. “Je voelt je als Don Quichote die tegen windmolens vecht.”

Volgens de belangenorganisatie beschermt de wetgever deze mensen beter dan hun slachtoffers. Met de zwarte lijst wil Zelfstandigen Bouw haar leden waarschuwen om met sommige mensen of bv’s beter niet in zee te gaan. Leden kunnen de wanbetalerslijst opvragen, deze is om wettelijke redenen niet openbaar.