Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Zo werken jij en medewerkers snel en veilig!

Zo werken jij en medewerkers snel en veilig!

Geplaatst in: algemeen, Magazijn & opslag

Gedurende de coronapandemie leek de maatschappij even minder snel te draaien. Er konden veel dingen niet, vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus in toom te houden. Dat leverde veel uitdagingen op. En de gevolgen werken vandaag de dag ook nog steeds door. Bij het geleidelijk aan loslaten van de maatregelen nam de vraag naar producten en diensten gigantisch toe. Daarbij was er wel nog steeds sprake van een hoog ziekteverzuim, en kampten steeds meer ondernemingen met een personeelstekort. Ook het leveren van producten of diensten te optimaliseren, is het dus zeer belangrijk dat medewerkers snel en veilig werken. Hieronder lees je meer over handige tools daarvoor.

De voordelen van omsnoeringsapparaten

Heb je een productiebedrijf met productielijn, of webshop? Of ben je actief in de logistieksector met een distributiecentrum, magazijn of transportbedrijf? Dan is de kans groot dat er producten zijn die gebundeld moeten worden voor het vervoer naar klanten. Of producten die goed stevig op pallets vastgemaakt moeten worden.

Vaak worden hiervoor omsnoeringsbanden gebruikt. Dit zijn banden die je strak aantrekt en vervolgens vastzet met een metalen of kunststof sluiting. Hiervoor gebruik je omsnoeringsapparaten. Er zijn zowel handmatige als elektrische omsnoeringsapparaten verkrijgbaar. Beide typen maken het medewerkers mogelijk producten snel en veilig te verpakken, met een kleinere kans op verlies of beschadiging tijdens het transport.

Het gemak van een dozensluitmachine

Vervoer of opslag van producten vindt vaak plaats in dozen. Onder meer omdat de artikelen zo beschermd zijn tegen verkleuring door licht of stof tijdens opslag, en beschadiging tijdens transport. Ook zijn dozen vaak veel gemakkelijker te hanteren tijdens het productie- en transportproces.

Zelf hannesen met tape of lijm om dozen te sluiten is zeker niet aan te raden. Het kost veel tijd en energie, en lukt niet altijd even mooi. Een dozensluitmachine is dan ook echt een uitkomst in deze situatie. Er zijn diverse soorten semiautomatische en automatische dozensluitmachines om dozen van karton te sluiten en verzegelen.

Verpakkingen eenvoudig en snel afsluiten met een sealapparaat

Heb je tot slot een onderneming in de voedselverwerkende sector? Of moet je artikelen steriel verpakken? Dan kun je niet zonder sealapparaten. Deze apparaten kunnen verpakkingen zoals zakken of folie luchtdicht afsluiten. Zo zijn voedingsmiddelen als brood, groenten, fruit, vlees of vis of elektronische onderdelen of medische benodigdheden goed verpakt om veilig en gemakkelijk vervoerd te worden. Goed om te weten: er zijn ook speciale sealmachines voor bijvoorbeeld flessen, dozen of andere verpakkingen op maat.

Zoals je ziet zijn er allerlei handige tools en machines die het productieproces kunnen vergemakkelijken of versnellen. Kijk daarom eens gedetailleerd welke handelingen mensen nu allemaal moeten uitvoeren. Ongetwijfeld levert dat verbeterpunten op!