Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Zo vind je de juiste freelance fotograaf voor je business

Zo vind je de juiste freelance fotograaf voor je business

Geplaatst in: algemeen

Ben jij op zoek naar een freelance fotograaf die jouw business kan versterken? Lees dan gauw verder. Er zijn tegenwoordig erg veel freelance fotografen die jou kunnen helpen met het fotograferen van je business en het creëren van content voor social media bijvoorbeeld. Maar hoe vind je nou de fotograaf die goed bij jouw business past? Hieronder staan een aantal tips voor het vinden van de juiste fotograaf.

Wees duidelijk in wat je zoekt

Als je op zoek gaat naar een nieuwe freelance fotograaf voor jouw business, is het handig om van tevoren goed te weten waar je precies naar op zoek bent. Wat voor soort foto’s heb je nodig en welke stijl wil je graag terugzien op de foto’s? Het is handig om dit zo precies mogelijk aan te geven wanneer je een vacature of een briefing opstelt. Leg bijvoorbeeld uit wat je graag gefotografeerd wilt hebben, zo krijgt een fotograaf hier alvast een goed beeld van. En zo kunnen fotografen met de juiste apparatuur en stijl voor jouw opdracht kiezen. Als je bijvoorbeeld foto’s wilt van kleine producten, dan is het handig als de fotograaf beschikt over een macro lens. Hoe specifieker je de opdracht plaatst, des te beter.

Bekijk de stijl van de fotograaf

Als je een paar fotografen op het oog hebt, is het een goed idee om het portfolio van elke fotograaf even te bekijken. Zo krijg je alvast een goed beeld van de stijl van de fotograaf en kun je zien hoeveel ervaring de fotograaf al heeft. Misschien zitten er al foto’s in het portfolio bij die op de foto’s lijken die jij graag voor je bedrijf wilt. Als je zelf al een beetje verstand hebt van fotografie, kun je ook aan het portfolio zien of de fotograaf over kwalitatief goede apparatuur beschikt. Je ziet zo bijvoorbeeld of de fotograaf een groothoek lens heeft, beschikt over een drone of een gopro. Dit is natuurlijk handig om te weten, want zo krijg je al een idee van welk soort foto’s de fotograaf kan maken van jouw business.

Wat is de prijs?

Een praktisch, maar toch belangrijk punt om in de gaten te houden is de prijs van de fotograaf. De prijzen van freelance fotografen kunnen erg uiteenlopen en daarom is het handig om de verschillende fotografen goed met elkaar te vergelijken. Kijk ook of de fotograaf een uurtarief hanteert of per opdracht een offerte opstelt. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Met al deze tips kun jij vast een goede freelance fotograaf inhuren die bij jouw business past!