Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Zo verhoog je de beveiliging van jouw kantoorpand

Zo verhoog je de beveiliging van jouw kantoorpand

Geplaatst in: algemeen, huisvesting

Als werkgever of ondernemer is het belangrijk dat je veiligheid altijd gegarandeerd kan worden. Vooral als je een kantoor hebt waar dure spullen te vinden zijn, denk bijvoorbeeld aan alle PC’s of Mac’s die je werknemers gebruiken. Hoe meer kostbare items er op kantoor te vinden zijn, hoe groter de kans dat inbrekers interesse hebben. In dit soort gevallen is het goed om ervoor te zorgen dat de veiligheid op je kantoor van hoge kwaliteit is. Wil je hiervoor een aantal tips hebben? Dan lees je in dit artikel drie tips die je hierbij kunnen helpen!

Installeer camera’s

De meest logische stap in deze tijd is het installeren van camera’s. Er zijn verschillende camera’s om te installeren in en rondom kantoor om meer veiligheid te verkrijgen. Je kan kiezen voor een spy cam bij de voordeur bijvoorbeeld. Dit soort camera valt nauwelijks op en hiermee kan je de voordeur in de gaten houden zonder dat iemand het doorheeft. Een andere optie is om een draadloze beveiligingscamera aan te schaffen. Deze kan je overal op kantoor plaatsen. De voordeur, achterdeur of de kluis zijn plekken waar je veel veiligheid op kantoor wilt. Let wel op dat je met beveiligingscamera’s alleen jouw eigendommen mag filmen. Het is niet toegestaan om openbare ruimtes te filmen met beveiligingscamera’s, omdat dit de privacy van voorbijgangers schendt.

Politie gekeurde sloten

Een andere goede manier om meer veiligheid te creëren voor bij je op kantoor is door de sloten te vervangen. Dit doe je normaliter wanneer je net in een nieuw bedrijfspand gaat. Je weet namelijk nooit wie nog de sleutel heeft en die daarmee binnen kan komen. Zorg er daarom voor dat de sloten vervangen worden wanneer je een nieuwe werkplek neemt. De sloten kunnen het beste vervangen worden door sloten die het politiekeur dragen. Sloten die dit keurmerk dragen hebben meer zekerheid op veiligheid dan sloten die dit keurmerk niet dragen.

Alarmsystemen installeren

Verder is het ook mogelijk om een alarmsysteem te installeren als je de veiligheid van je werkplek wilt vergroten. Dit alarmsysteem wordt vaak bij de voordeur geïnstalleerd en moet na binnenkomst ontgrendeld worden met een code. Wanneer de code niet wordt ingevoerd of drie keer onjuist wordt ingevoerd krijgt de alarmcentrale hier een melding van en wordt de politie naar het alarmsysteem gestuurd om te kijken of het pand nog beveiligd is of er een inbraak heeft plaatsgevonden. Dit is ideaal voor op kantoor, omdat hier met veel kostbare spullen aanwezig zijn. Hierdoor weet je zeker dat alles beveiligd is na werktijd.