Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Zo richt je je thuiskantoor in

Zo richt je je thuiskantoor in

Geplaatst in: huisvesting

Voor velen is thuis werken een droom die werkelijkheid wordt. Maar toch is het soms lastig om je op je thuiskantoor net zo goed te voelen als in een professioneel kantoor.

Het is gemakkelijk om afgeleid te worden met de dagelijkse bezigheden en werkzaamheden in en rondom huis. Daarbij leiden teveel persoonlijke items ook gemakkelijk af van de professionele werksfeer. Met deze tips heb je de basis inrichting voor je kantoor goed voor elkaar.

 

 1. Zorg voor een goede internetverbinding
  Veel ondernemers hebben een goede internetverbinding nodig om hun werkzaamheden vlot en professioneel te kunnen verzetten. Begin dus ook met de basis. Zorg voor een goede internetverbinding met bijvoorbeeld internet thuis van KPN, en sluit hier alle benodigde apparaten op aan. Denk hierbij aan een printer, laptop of een vaste computer. Met goed internet heb je de basis al te pakken.
 2. Zorg voor voldoende privacy
  De tweede stap is om ervoor te zorgen dat je voldoende privacy hebt om ongestoord te kunnen werken. Schaf bijvoorbeeld verblindende gordijnen aan en zorg dat ramen en deuren goed kunnen sluiten. Dicht ook kieren en spleten om tocht en geluidsoverlast te voorkomen. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan voeg je een extra laag isolatie aan je muren toe.
 3. Werken in kwaliteit, levert kwaliteit
  Zolang je in een rommelig thuiskantoor werkt zonder alle benodigdheden binnen handbereik wordt het lastig om standaard kwaliteit te leveren. Zorg dus dat je alle standaard materialen en benodigdheden in je thuiskantoor terug kunt vinden. Van extra papier tot enveloppen, pennen, plakband en verzamelmappen. Alle zaken die je op een professioneel kantoor terug vindt, horen ook in jouw thuiskantoor thuis. Op die manier zorg je ervoor dat je continu onverstoord door kunt werken, zonder tussendoor op zoek te hoeven gaan naar bepaalde items.
 4. Bied jezelf ruimte
  Geef jezelf voldoende ruimte om overzichtelijk te kunnen werken. Zorg dus ook voor voldoende opbergmogelijkheden zoals kasten, planken of manden waar je formulieren en andere zaken in kwijt kunt. Houd je kantoor ook tijdens gebruik schoon en overzichtelijk, om fijn en ontspannen door te kunnen werken.
 5. Haal wat natuur naar binnen
  Je thuiskantoor hoeft natuurlijk niet helemaal steriel te zijn. Vermijd persoonlijke items als foto’s, maar haal gerust planten en bloemen naar binnen. Planten verbeteren de concentratie, zorgen voor een gezonde lucht en geven een goed gevoel. Daarbij geven planten in huis je humeur ook nog eens een boost.