Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Zo richt je je bedrijfskantine in

Zo richt je je bedrijfskantine in

Geplaatst in: huisvesting

Tegenwoordig is een bedrijfskantine meer dan alleen een plek om te eten. Het karakter van een bedrijfskantine is dan ook erg belangrijk. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je werknemers een gerichte plaats hebben waar ze eventjes kunnen ontspannen van alle werkdruk. Hieronder volgen meerdere tips zodat ook jouw bedrijfskantine de ultieme plek wordt waar je werknemers zich weer kunnen opladen.

 1. Potentie
  Het eerste aandachtspunt is de gewenste potentie. Dit heeft te maken met het aantal werknemers zowel als met de beschikbare ruimte. Kijk niet alleen naar hoeveel mensen er werken, maar bijvoorbeeld ook naar de tijden van de pauzes. Voorkom dat je de ruimte volpropt en deze beklemmend maakt in plaats van ruimtelijk. Kijk goed naar het totaalplaatje.
 2. Verlichting
  Ten tweede de verlichting.  Licht brengt leven in een ruimte. Niemand wordt vrolijk van een donker hol. Zorg er daarom voor bij ruimtes zonder daglicht dat er voldoende verlichting is.
 3. Karakter
  Kies voor kleuren die bij je stijl passen. Maak van je kantine je visitekaartje zodat je er ook klanten en zakenrelaties kunt ontvangen. Vraag jezelf af, past een bonte kleurrijke uitstraling ? Of een moderne minimalistische uitstraling het beste bij je huisstijl?
 4. Maak het gezellig!
  Er wordt steeds vaker aandacht besteed aan beleving en activiteiten, maar hoe kies je meubels die daarbij passen? Simpel, kies voor dynamiek! Varieer van lage zitplekken tot bartafels en barkrukken. Zodat de keuze reuze is! Ben jij een voorstander van extra activiteit? Hang een dartbord op of maak het gezellig met een voetbaltafel.
 5. In samenwerking met collega’s
  De laatste en misschien wel de belangrijkste tip: Betrek je collega’s bij het inrichten van de kantine. Dit zorgt ervoor dat ze zich niet alleen gehoord voelen maar je creëert ook een kantine die als centraal punt heeft, de wensen van je ‘doelgroep’. En misschien komen ze wel met briljante ideeën waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben.

Kato.nl

Het kan lastig zijn, dus als je hulp nodig hebt schakel een professional in. Kijk eens op kato.nl. Dit is een team van 40 topmensen die tovert jouw kantoor of ontmoetingsruimte om tot een inspirerende werkruimte. Bevlogen specialisten met unieke vaardigheden. Projectadviseurs en- managers tot ontwerpers tot vakkundige monteurs. Je kunt er terecht voor advies, ontwerp, bouw en verbouw, inrichting, aankleding en afwerking van jouw werkruimte of project.