Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » Zo maak jij de perfecte foto’s voor je bedrijf

Zo maak jij de perfecte foto’s voor je bedrijf

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

Wil je professionele foto’s voor je bedrijf maar heb je geen budget om een professionele fotograaf in te huren? Geen probleem. Je kunt deze professionele foto’s namelijk ook gewoon zelf maken. Met deze handige tips maken wij het maken van professionele foto’s voor je bedrijf ineens een heel stuk makkelijker!

 1. Zoek een goede editor
  Begin allereerst met het zoeken van een goede editor. De juiste editor kan ieder kiekje namelijk omtoveren tot een geweldige, professioneel-uitziende foto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan betaalde abonnementen van Adobe, maar ook aan online mogelijkheden zoals bij Movavi: https://www.movavi.com/nl/mac-photo-editor/; ideaal voor de Apple gebruikers. In plaats van een duur abonnement bij Adobe kun je met de hulp van Movavi allereerst gratis beginnen en proberen, en vervolgens voor een laag bedrag aan de slag om je foto’s perfect te bewerken.
 2. Ook je telefoon werkt
  Probeer jezelf niet teveel zorgen te maken over de apparatuur die je gebruikt. Je hoeft echt geen professionele Canon klaar te hebben liggen om goede foto’s te kunnen maken. De apparatuur is slechts een klein onderdeel van fotografie, en heeft dus ook maar een kleine invloed op het eindresultaat. Een goede fotograaf kan mooie foto’s maken met iedere soort camera; van mobiel tot professionele foto apparatuur.
 3. Vind de juiste compositie
  De compositie is uiteindelijk dan ook veel belangrijker dan de apparatuur of zelfs de techniek van de fotograaf. Of je de instellingen nu handmatig aanpast, of gewoon op automatisch laat staan; de juiste compositie maakt of breekt uiteindelijk de foto. Neem dus niet zomaar een foto, maar zoek eerst naar de juiste positie en vind een beeld dat fijn en aangenaam oogt.
 4. Stel je onderwerp centraal
  Hoewel het onderwerp van je foto niet altijd in het midden van het beeld hoeft te staan, is het wel belangrijk om op de achtergrond te letten. Je onderwerp moet altijd centraal aandachtspunt zijn in je foto, en andere items zoals bomen of mensen moeten de aandacht dus niet opeisen.
 5. Neem dezelfde hoogte aan
  Een fijne truc om mooie foto’s te maken is om dezelfde hoogte van je onderwerp aan te nemen. Zo gaat een fotograaf bij het fotograferen van kinderen altijd door de hurken zodat hij op dezelfde hoogte een foto kan nemen. Het maakt de foto echt een stuk mooier!
 6. De regel-van-derden
  Door je beeld horizontaal en verticaal in drie vlakken te verdelen (met behulp van twee lijnen) werk je makkelijker met de regel-van-derden. Zodra de denkbare lijnen aanwezig zijn plaats je jouw onderwerp op een van de kruispunten van deze lijnen om een geweldige foto neer te zetten.