Home » Boeken voor ondernemers » Zo maak je een ondernemingsplan

Zo maak je een ondernemingsplan

Geplaatst in: Boeken voor ondernemers

Het stappenplan begint bij een persoonsanalyse (ken jezelf als ondernemer), waarna de student het idee voor zijn onderneming uitwerkt. Vervolgens zet de student de onderneming formeel op en bepaalt hij het product, de markt en de promotie. Dan organiseert hij de onderneming, regelt hij de financiën, stelt het uiteindelijke ondernemingsplan samen en voert dat uit. Per stap biedt het boek eerst de noodzakelijke informatie en zet de student vervolgens aan het werk.

Zo maak je een ondernemingsplan is geschikt voor alle programma’s en cursussen in het hoger onderwijs die Ondernemerschap als vak of thema behandelen. Er is ook een Engelstalige editie beschikbaar: Making a business plan.

Wat is nieuw in de derde editie van Zo maak je een ondernemingsplan?
Deze derde editie besteedt aandacht aan de belangrijke thema’s van het hedendaags ondernemen.
Nieuwe businessmodellen hebben een prominente plek gekregen, het boek reikt ideeën aan voor het inzetten van social media om klanten te benaderen en laat zien op welke manier crowdfunding ingezet kan worden bij de financiering van een project. Daarnaast is er aandacht voor cloud computing en het opzetten van een webwinkel. Het boek is ook verkrijgbaar als e-book.

Online ondersteuning
Op bijbehorende site vinden studenten een ondernemerstest, checklists en nuttige hyperlinks, een MS Wordmodel voor het schrijven van een ondernemingsplan, en handige spreadsheetmodellen. Voor docenten is er allerlei ondersteunend materiaal als collegesheets, docentenhandleiding en studiewijzer.

AuteurRoel Grit
UitgeverNoordhoff Uitgevers
UitvoeringPaperback, 120 pagina’s
ISBN13978 900 185 078 4
Jaar publicatie2015
Prijs€ 18,95
Bestel dit boek bij bol.com