Home » Ondernemersnieuws » administratie » Zo kun je jezelf ontwikkelen tot een finance professional

Zo kun je jezelf ontwikkelen tot een finance professional

Geplaatst in: administratie, financiën

Ben je toe aan een nieuwe stap in je professionele carrière? Overweeg je een eigen onderneming op te zetten, maar heb je nog te weinig kennis over het bijhouden van een boekhouding? In beide gevallen kan het volgen van een AD accountancy opleiding van MVP of een vergelijkbare aanbieder het overwegen waard zijn. AD is een afkorting van associate degree, bij het vergelijken van opleidingen kom je het vaak tegen. Een associate degree is een verkorte hbo opleiding van twee (in plaats van vier) jaar. Het biedt je een goede basis om als finance professional aan de slag te kunnen gaan in het professionele werkveld. 

Voordelen van een opleiding in deeltijd volgen 
Je kunt op het hbo accountancy in deeltijd studeren. Het voordeel hiervan is dat je de opleiding kunt volgen naast je bestaande baan. Zeker wanneer je afhankelijk bent van je inkomen is dit prettig. In sommige gevallen zal een werkgever een vergoeding aanbieden voor de bekostiging van zo’n opleiding. Dit geldt voor studies die meerwaarde bieden voor je werkgever. Mogelijk wil je na het behalen van de opleiding een andere functie vervullen, of komt de kennis van de opleiding van pas om je huidige kennisniveau te verhogen als finance professional. De opleidingen worden in sommige gevallen als een thuisstudie aangeboden. In andere gevallen volg je de opleiding tijdens klassikale lessen. 

Doe ervaring op in het werkveld 
Als finance professional leer je het meest in de praktijk. Doe ervaring op in je eigen onderneming, waarbij je zelf verantwoordelijk bent voor het bijhouden van de boekhouding. Een boekhouding bijhouden is meer dan het bijhouden van de inkomsten en uitgaven van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld ook aan afschrijvingen op bezittingen van het bedrijf, het invoeren van de gegevens voor de btw-aangifte aan het eind van het kwartaal, het uitkeren van salaris aan medewerkers, enzovoorts. Het voordeel van werken als finance professional in je eigen bedrijf is het feit, dat je bedrijf steeds verder zal groeien. Zo groeit je kennisniveau en ervaring mee met je onderneming. 

Neem deel aan congressen en online evenementen 
Er worden regelmatig congressen en online evenementen georganiseerd voor finance professionals. Het is bijzonder zinvol om deel te nemen aan deze evenementen. Niet alleen om kennis op te doen, maar ook om je netwerk uit te breiden. Nieuwe mensen die je leert kennen kunnen je op een later moment wellicht adviseren over hun specialisme. Andersom kun je hen wellicht ook van dienst zijn. 

Blijf opleidingen volgen naast je baan
Zoals eerder op de pagina genoemd werd, bieden veel werkgevers de mogelijkheid aan om op kosten van de werkgever een relevante opleiding te volgen. Ook voor een finance professional is dit interessant. Tijdens een opleiding leer je meer over de laatste methodes om de boekhouding bij te houden, leer je meer over belastingtarieven en de wijze waarop je producten kunt importeren en exporteren, enzovoorts. Door je kennis voortdurend uit te blijven breiden, word je steeds waardevoller voor je werkgever. Daarbij maakt het volgen van opleidingen naast je werk je breder inzetbaar binnen de organisatie. Welke opleidingen heb jij al gevolgd?