Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Zo kun je iets extra’s doen voor je werknemers

Zo kun je iets extra’s doen voor je werknemers

Geplaatst in: personeelszaken

Als je werknemers bereid zijn een stapje extra te zetten voor jouw bedrijf, mag je dat andersom zeker laten blijken. Waardering staat namelijk bij veel medewerkers hoog in het vaandel. Als werkgever kun je dat op verschillende manieren uiten. Het gaat met name om de oprechtheid naar de werknemers toe en dat je dankbaar bent voor hun inzet. Benieuwd hoe je als werkgever een stapje extra kunt zetten voor je werknemers? Lees het in deze blog.

Extra voorzieningen op de werkvloer

Het op een juiste manier waarderen van je personeel is heel belangrijk! Zodra werknemers zich gewaardeerd voelen, zitten ze lekkerder in hun vel en leidt dit vaak tot betere werkprestaties. Deze waardering kan al beginnen met iets kleins, zoals een aantal kleine extra voorzieningen op de werkvloer. Een espressomachine met lekkere koffie of een kleine extra koelkast waarin mensen hun lunch indien nodig in kunnen leggen, zal door veel werknemers gewaardeerd worden. Daarnaast als het in de zomer wat warmer wordt, is een waterkoeler kopen als werkgever een goed idee om je werknemers gehydrateerd te houden. Voor middagpauzes is de aanschaf van een voetbaltafel nog een leuk extraatje en zal met name door de voetballiefhebbers op kantoor met gejuich ontvangen worden.

Teamuitjes en online borrels

Normaal zijn de teamuitjes een van de leukste dagen van het jaar, alleen gooit corona momenteel roet in het eten. Met grote groepen gaan karten of ontsnappen uit een escape room zit er nu even niet in. Het is daarom aan de werkgever om toch creatieve oplossingen te bedenken voor de teamuitjes. Wat werkgevers nu als alternatief organiseren, zijn vaak online borrels. Dit is een leuke manier om met alle collega’s bij te praten en ondanks corona toch verbonden te zijn met elkaar. Vaak stuurt je bedrijf dan een online vrijdagmiddagborrel-pakketje door met enkele biertjes en wat lekkers erbij in de vorm van chips of nootjes. Meestal wordt er tijdens het nuttigen van deze hapjes en drankjes nog een gezellig potje bingo gespeeld.

Mocht het komende zomer wel kunnen, is een personeelsbarbecue de meest voor de hand liggende optie voor een teamuitje. Een heerlijke zonnetje op een zomerse dag in juli met een hamburger en een biertje in je hand, ideaal toch?

Daarnaast zorgt zo’n barbecue ervoor dat je sommige collega’s die je tot nu toe alleen kent via online of mailverkeer een keer fysiek ziet of spreekt. Uiteraard staat de barbecue in het teken van gezelligheid en lekker een drankje doen, echter is het ook slim om met het warme weer genoeg water te drinken. Het neerzetten van een waterkoeler is daarom verstandig. Via Watercooler-online.nl vind je snel een gemakkelijk een waterkoeler voor jouw personeelsbarbecue.

Hopelijk kun jij als werkgever met bovenstaande ideeën aan de slag om als het nodig is iets extra’s te doen voor je werknemers.