Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Zo help je je personeel bij het voorkomen van fietsdiefstal

Zo help je je personeel bij het voorkomen van fietsdiefstal

Geplaatst in: algemeen

Niets is vervelender dan met je fiets naar het werk te komen, om vervolgens te concluderen dat deze gestolen is als je weer naar huis wilt gaan. Als je je personeel deze ervaring wilt besparen, die niet alleen veel geld, maar ook tijd en ergernis kost, dan is het belangrijk ze in te lichten hoe ze fietsdiefstal zo goed mogelijk kunnen voorkomen. Helemaal mee eens, maar geen idee hoe je dit aan moet pakken? In dit artikel zetten we een aantal goede tips voor je onder elkaar!

Koop een goed slot

Allereerst is het belangrijk in een goede (online) slotenwinkel een kwalitatief slot te kopen dat een ART-keurmerk heeft. Nog beter is het echter om je personeel te vragen hun fietsen vast te zetten met meerdere sloten. Hierdoor zal de kans op diefstal namelijk aanzienlijk afnemen. Een goed voorbeeld hiervan is om een schijfremslot te combineren met een vloeranker. Zelfs als de dief het schrijfremslot open zou kunnen krijgen, staat de fiets nog aan het vloeranker in de stalling vast.

Maak het slot hoog vast

Hiernaast is het essentieel het slot zo hoog mogelijk vast te maken. Als je een slot op de vloer laat hangen, kan de dief het namelijk makkelijk kapot slaan met een steen tegen de vloer. Een slot dat hoog zit vastgemaakt, geeft deze mogelijkheid niet.

Veranker je fiets aan een vast object

Verder is het zaak dat je personeel hun fietsen bij het stallen altijd vastmaken aan een vast object. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een vloeranker, maar ook een lantaarnpaal, of een railing voldoen aan dit criterium. Veel dieven proberen fietsen die nergens aan vast zijn gemaakt namelijk mee te slepen naar een plek waar ze in alle rust met gereedschap het slot open kunnen breken.

Op slotenspeciaalzaak.nl vind je diverse sloten om je vervoersmiddel te beveiligen. Als je je personeel goed inlicht over al deze zaken, en de ruimte rond de werkplek zo inricht dat veilig stallen mogelijk wordt, zal de kans op fietsendiefstal aanzienlijk afnemen. Dat is goed voor het personeel, maar zeker ook voor het bedrijf!