Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Zo help je werknemers om fit te worden

Zo help je werknemers om fit te worden

Geplaatst in: algemeen, personeelszaken

Als je een eigen bedrijf hebt, wil je natuurlijk dat de werknemers goed presteren. Wist jij dat fitte werknemers over het algemeen beter presteren? Voor steeds meer organisaties zijn fitte werknemers van groot belang. Maar hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw werknemers allemaal fit worden? Wij zetten wat handige tips voor je op een rij in dit artikel.

Een fitnessruimte op kantoor

Hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw werknemers fit worden? Als je een eigen kantoor hebt, kan het een goed idee zijn om hier een fitnessruimte te maken. Je kunt deze ruimte zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Door een fitnessruimte te maken op kantoor, geef je werknemers de kans om sneller even wat te bewegen. Voordat ze beginnen met werk, in de pauzes of na het werk. In deze fitnessruimte kun je een aantal effectieve fitnesapparaten plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een loopband, hometrainer, spinningsfiets, crosstrainer, roeitrainer, krachtstation, halterbank en ga zo maar door. Kijk hoeveel ruimte je hebt om apparaten te plaatsen en bepaal welke apparaten het meest effectief zijn. Op zoek gaan naar de beste spinningfiets, loopband of halterbank: zorg ervoor dat je een toffe eigen gym bouwt. Zo stimuleer je jouw werknemers om in conditie te blijven!

Korting aanbieden op sportschoolabonnement

Sommige bedrijven kiezen ervoor om hun werknemers korting aan te bieden op een sportschoolabonnement. Ook dit kan een goede manier zijn om je werknemers fitter te krijgen. Door de korting zijn mensen misschien toch sneller geneigd om wel een abonnement af te sluiten en te gaan sporten. En dit is voor beide partijen dan natuurlijk mooi meegenomen.

Gezonde lunch aanbieden

Als baas van een bedrijf heb je natuurlijk invloed op de lunch die wordt aangeboden in de kantine. Als je graag wilt dat jouw werknemers fit worden, kan het daarom verstandig zijn om regelmatig verantwoorde lunch-maaltijden aan te bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gezondere gerechten als salades, soep, poké bowl, volkorenbrood en ga zo maar door. Als er vaker verantwoorde lunch-maaltijden worden aangeboden, is de kans groot dat jouw werknemers gezond eten. En dit helpt er natuurlijk bij om fit te worden.

Goede tussendoortjes aanbieden

Bieden jullie op kantoor wel eens tussendoortjes aan? Dan kan het zomaar zo zijn dat dit niet altijd even gezonde tussendoortjes zijn. Van taartjes en brownies tot chocolade: niet de meest gezonde tussendoortjes. Dit kun je uiteraard veranderen, door eens wat vaker wél gezonde tussendoortjes op de werkvloer neer te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schaal met vers fruit.

Een goede crosstrainer, spinningfiets, loopband of halterbank plaatsen in een eigen sportruimte op kantoor, het aanbieden van korting op een sportschoolabonnement en het aanbieden van een gezonde lunch en goede tussendoortjes: het kan erbij helpen om werknemers fitter te krijgen. Als je dit graag binnen jouw bedrijf wilt realiseren, is het dus goed om hier meer mee aan de slag te gaan. Meer fitte werknemers betekent vaak betere prestaties en dat is natuurlijk wat je altijd hoopt te bereiken.