Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Zo gaat een uitzendbureau te werk

Zo gaat een uitzendbureau te werk

Geplaatst in: algemeen

Een uitzendbureau is een bedrijf dat werknemers koppelt aan openstaande vacatures. Gemiddeld vindt ongeveer 35% van alle mensen die een baan zoeken nieuw werk via een uitzendbureau. Je kan er een vaste baan mee vinden, maar ook werk op projectbasis. Op deze manier creëer je een mooie kans om bij verschillende werkgevers te kijken. Zo kan je mooi rondkijken wat voor werk nu echt bij jou past. Maar hoe werkt een uitzendbureau nu eigenlijk? Als je nog niet bekend bent met een uitzendbureau dan kan het best spannend zijn om naar zo’n wervingsbureau te stappen. Daarom geven wij je in deze blog de ins en outs van hoe uitzendbureaus te werk gaan.

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau is de tussenschakel tussen een werkzoekende en een werkgever. Het uitzendbureau koppelt mensen die werk zoeken aan bedrijven die vacatures open hebben staan. Wanneer je naar zo’n bureau gaat zal het uitzendbureau zal jou gaan interviewen. Dit gebeurt om jouw vaardigheden, ervaring en doelstellingen te leren kennen. Vervolgens word je als werkzoekende gekoppeld aan een baan die aan jouw behoeften voldoet.

Het wervingsproces is het proces van het vinden en in dienst nemen van werknemers voor openstaande vacatures. Het uitzendbureau gebruikt zijn middelen om werknemers te vinden die geschikt zijn voor de vacature. Vervolgens neemt het uitzendbureau contact op met de werkgever en organiseert een sollicitatiegesprek. Zodra de werkgever jou als kandidaat heeft geïnterviewd, beslist het bedrijf of zij jou in dienst nemen.

Wat gebeurt er met mijn loon als uitzendkracht?

Wanneer je als uitzendkracht bij een bedrijf komt te werken, dan hoef je geen kosten aan het uitzendbureau te betalen. Het werken via een uitzendbureau is dan ook gratis. Daarnaast zal je hetzelfde salaris hebben als de mensen in jouw bedrijf die dezelfde baan hebben. Tenzij zij natuurlijk meer ervaring hebben en daardoor in een hogere salarisschaal worden ingedeeld, maar dat is onafhankelijk van een uitzendbureau. Jouw salaris wordt voordat je aan de slag gaat bij jouw nieuwe baan uitvoerig besproken. Dit geldt ook voor vrije dagen, vakanties, reiskostenvergoeding en vakantiegeld. Alles zal in overleg met jou gaan.

Backoffice uitbesteden als uitzendbureau?

Als uitzendbureau word je ingeschakeld om geschikte banen aan geschikte kandidaten te koppelen. Waar bedrijven en werkzoekenden een taak uit handen geven, is het ook mogelijk om als uitzendbureau een taak uit handen te geven. Dit is namelijk het uitbesteden van jouw backoffice. Zo kan jouw bedrijf zich focussen op het wervingsproces en nemen wij bij Easyworx.nl jouw backoffice van je over.