Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Zo bespaar je geld op je reiskosten

Zo bespaar je geld op je reiskosten

Geplaatst in: mobiliteit

elektrische autoDe reiskosten zijn de afgelopen tijd flink omhooggegaan. Niet alleen de prijzen voor brandstof zijn behoorlijk gestegen. Ook de kosten voor ov worden steeds hoger. Gelukkig kun je toch hierop besparen. Hoe doe je dat? Dat lees je in dit artikel.

Besparen op kosten voor ov

Zelfs als je met de auto naar je werk gaat zal je vast af en toe wel eens het ov gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor een stedentripje. Als je wel met het ov naar het werk gaat kun je op het ov besparen door een (kortings)abonnement af te sluiten. Welk abonnement de beste keuze is hangt af van jouw reisroute. Zo kun je bijvoorbeeld een abonnement afsluiten voor een bepaalde reisroute. Je betaalt dan een vast bedrag per maand voor deze route. Reis je regelmatig naar andere plekken? Dan is een kortingsabonnement wellicht een betere keuze. Hiermee reis je tijdens bepaalde tijden met korting. Als je voor een daluren abonnement kiest is dit vaak voordeliger. Zie je door de bomen het bos niet meer? Vraag dan advies aan een medewerker van de aanbieder van de abonnementen. Goedkoop een dagje uit kan door gebruik te maken van acties voor een stedentripje of een dagje uit. Ook kun je als je samen reist korting krijgen. Als iemand anders een kortingsabonnement heeft, kun je 40% meereiskorting krijgen. Als diegene geen kortingsabonnement heeft, kunnen jullie voordeliger online een ticket aanschaffen. Met hoe meer mensen je reist, hoe voordeliger het wordt. Ga je alleen weg? Dan kom je in aanmerking voor 10% korting als je van tevoren je treinticket koopt. In de bus, tram en metro kun je gebruikmaken van een dagticket.

Besparen op kosten voor brandstof

Ja, je kunt ook geld besparen op brandstof. Hoe doe je dat dan? Door ten eerste vaker de fiets te pakken. Voor kleine afstanden is het beter voor je gezondheid en je portemonnee om de fiets te pakken. Bovendien kost dit meer brandstof, omdat je auto door een kleine afstand weinig tijd heeft om goed opgewarmd te worden. Dit zorgt ervoor dat er meer brandstof wordt gebruikt. Je kunt daarnaast brandstof besparen door op tijd te schakelen en zo min mogelijk gebruik te maken van de rem. Houd tenslotte goed de prijzen bij verschillende tankstations in de gaten.

Neem een elektrische auto

Door een elektrische auto te nemen bespaar je niet alleen flink op je brandstof gebruik. Je bent ook goed bezig voor het milieu! Een elektrische auto heeft namelijk een veel minder grote negatieve impact op het milieu. De aanschaf van een elektrische auto is wel een stuk hoger, maar na een paar jaar verdien je deze kosten makkelijker terug.

Als je een auto neemt en zelfstandig ondernemer bent kun je ook geld besparen op je verzekering. Een bedrijfsauto verzekeren is namelijk vaak voordeliger, zoals via www.bedrijfsautoverzekering.nl. Bovendien kun je gebruikmaken van fiscale voordelen