Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Zeven tips om representatief voor de dag te komen

Zeven tips om representatief voor de dag te komen

Geplaatst in: algemeen

Het is, zeker als je een eigen bedrijf hebt, belangrijk om representatief voor de dag te komen. Een deel van representatief zijn hangt af van het type bedrijf dat je hebt. Ben je bijvoorbeeld bouwvakker, dan scoor je niet als je in een net pak aankomt. Anderzijds kun je het niet maken om als zakenman bij een belangrijke meeting te verschijnen in je joggingbroek. Er zijn echter ook tips en adviezen die je helpen representatief voor de dag te komen, ongeacht welk bedrijf of welke baan je hebt.

 1. Kleding
  Zoek uit wat anderen in jouw branche dragen en pas je daarop aan. Wil je je onderscheiden, doe dat dan door middel van accessoires zoals je stropdas of horloge. Kies voor merkkleding, want anderen zien het meteen als je ‘te goedkoop’ gekleed bent.
 2. Schoeisel
  Ook je schoenen moeten passen bij de verwachtingen die men van je heeft. Oriënteer je van tevoren goed op het type schoenen dat gedragen wordt – het is belangrijker dan je denkt!
 3. Accessoires
  Je accessoires moeten netjes zijn, maar niet overdreven. Kies dus liever niet voor opvallende sieraden als kettingen of oorringen. Liever draag je bescheiden accessoires, zoals een (merk)horloge en een mooie stropdas.
 4. Telefoon
  Kom niet aan met een ouderwetse telefoon. Je hoeft niet het nieuwste model te hebben, maar zorg dat je niet te ver achterloopt. Zo maak je een up-to-date indruk op de mensen om je heen.
 5. Laptop
  Wat geldt voor je telefoon, geldt ook voor je laptop. Draag een niet te oud model bij je (let ook op het merk!) en zorg ervoor dat hij netjes opgeborgen zit in een laptoptas.
 6. Tassen en koffers
  Heb je spullen bij je, zoek dan een mooie, representatieve koffer of tas uit. Zo kan een nette laptoptas je precies de uitstraling bezorgen die je graag wilt bereiken. Lees meer op Bagageonline.nl.
 7. Auto
  Als zakenman kun je het niet maken om in een oude, afgeragde Golf het terrein op te crossen. Kies dus een auto die bij jouw status past. Dat betekent niet dat hij duur moet zijn in aanschaf: ook tweedehands auto’s kunnen er keurig uitzien.

Hou je je aan deze zeven tips, dan kom jij altijd representatief voor de dag. Blijf altijd bedenken dat spullen niet per se duur hoeven te zijn, als ze maar de juiste uitstraling hebben. Kleren en schoenen zijn echter een uitzondering: deze moeten van een goed merk zijn, want andere mensen kunnen dat vaak meteen aan je zien. Waar je kunt bezuinigen op accessoires, laptops en je auto, kun je dat beter niet doen met kleding!