Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Zakenreis zonder zorgen

Zakenreis zonder zorgen

Geplaatst in: algemeen

Als jij op zakenreis gaat naar het buitenland wil je natuurlijk dat alles goed geregeld is en dat als er wat gebeurt je een goede verzekering hebt waar je op terug kan vallen. Het afsluiten van een zakelijke reisverzekering kan je veel geld besparen wanneer er tijdens je zakenreis toch wat gebeurt. Wat een zakelijke reisverzekering allemaal dekt en of dit wat voor jou is op je volgende zakenreis kun je in dit artikel lezen.

Dekking van de zakelijke reisverzekering

Over het algemeen heeft een zakelijke reisverzekering op zichzelf al een brede dekking, dit kan wel verschillen per verzekeraar. Per situatie kan het nodig zijn om de verzekering wat aan te vullen met bijvoorbeeld een hogere dekking op persoonlijke spullen. Onder de dekking van een zakelijke reisverzekering vallen vaak de volgende zaken:

  • Je bent verzekerd voor zakenreis over de hele wereld tot 180 aaneengesloten dagen;
  • Hulpverlening bij een overlijden, ongeval of ziekte;
  • Opgelopen schade, verlies of diefstal van je bagage;
  • Verlies of diefstal van geld;
  • Schade aan de accommodatie;
  • De medische kosten die uw zorgverzekering niet vergoedt;
  • Annulering van de zakenreis;
  • Schade door molest tot maximaal zeven dagen na het uitbreken.

Bij een zakenreisverzekering ben je niet verzekerd wanneer de schade wordt opgelopen door onzorgvuldig gedrag, bijvoorbeeld wanneer je jouw laptop ergens in je hotelkamer laat liggen in plaats van in de kluis en deze wordt gestolen. Ook tijdens privéreizen ben je niet verzekerd met deze dekking.

Kortlopend, doorlopend of collectieve zakenreisverzekering

Kortlopende zakenreisverzekering

Je kunt een kortlopende-, een doorlopende- of een collectieve zakenreisverzekering afsluiten. Bij een kortlopende verzekering ben je alleen verzekerd voor de zakenreis waar je het voor afsluit. Je moet bij een kortlopende zakenreisverzekering dus elke keer opnieuw een verzekering afsluiten wanneer je weer op zakenreis gaat.

Doorlopende zakenreisverzekering

Bij een doorlopende zakenreisverzekering sluit je een verzekering af voor alleen jezelf. Deze verzekering kun je helemaal aan jou wensen aanpassen. Je kunt de dekking verhogen of verlagen wanneer jij dat nodig hebt of je kunt er extra dekkingen bij toevoegen zodat jij breder verzekerd bent. Verder zijn bij een doorlopende zakenreisverzekering je gezinsleden vaak ook meeverzekerd wanneer deze meegaan op de zakenreis.

Collectieve zakenreisverzekering

Het kan zijn dat je via je werkgever al verzekerd bent voor een zakenreis. Vooral bij bedrijven waar werknemers regelmatig naar het buitenland moeten is de kans groot dat het bedrijf een collectieve zakenreisverzekering heeft afgesloten waardoor ook jij bent verzekerd wanneer je op zakenreis gaat. Informeer hier wel naar, zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent. Het is hier echter wel zo dat het bedrijf de verzekering afsluit, je kunt hier zelf dus niets aan veranderen en extra verzekeren.

Stage en vrijwilligerswerk ook verzekerd

Wanneer je voor een stage of voor vrijwilligerswerk naar het buitenland gaat is een gewone reisverzekering niet voldoende. Ook al krijg je (bijna) niet betaald, de stageperiode en het vrijwilligerswerk worden wel als werken gezien. Om goed verzekerd te zijn is het dan ook nodig om een zakelijke reisverzekering af te sluiten, hieronder vallen dan ook je stageperiode of je vrijwilligerswerk. Let wel op dat het maximale aantal dagen niet wordt overschreden, deze verschillen nog wel eens per verzekeraar.

Sluit je zakenreisverzekering af!

Het is bij sommige reisverzekeraars ook mogelijk om de zakenreis als optie toe te voegen bij je normale reisverzekering. Een goede vergelijking tussen de verschillende opties kan jouw mogelijk veel geld besparen. Kies de beste optie die bij je past met de juiste dekking en dan kun jij zorgeloos op zakenreis gaan en heb jij een verzekering waar je op terug kan vallen wanneer er toch iets misgaat tijden de reis.