Home » Ondernemersnieuws » telefonie » Zakelijke telefoon kapot, wat nu?

Zakelijke telefoon kapot, wat nu?

Geplaatst in: telefonie

De smartphone is natuurlijk een wonderlijke uitvinding die het zakelijk leven uitstekend faciliteert. Allerhande manieren van communiceren zijn verzameld in één apparaat, waarmee we in feite onafscheidelijk worden van onze telefoon. En dan laat je hem per ongeluk een keer vallen, en merk je dat het dure apparaat ook nog eens redelijk kwetsbaar is. Wat zijn je opties wanneer je je zakelijke telefoon kapot hebt laten vallen en je niet de hoofdprijs wilt betalen voor een gloednieuwe smartphone?

Oudere high-end smartphones

Een vervangend toestel kopen is een forse investering. Zeker omdat je zakelijke telefoon wel echt een goed toestel moet zijn dat jouw werkzaamheden perfect kan ondersteunen. Maar telefoons die een jaar of twee geleden top waren, zijn nu natuurlijk ook nog steeds prima. Misschien hebben ze niet de allernieuwste camera’s of de allerhoogste schermresolutie, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds een high-end smartphone is. De iPhone SE is bijvoorbeeld nu aanzienlijk goedkoper dan hij was toen hij uitkwam. Dat kan meer dan de helft schelen ten opzichte van de originele prijs. Overweeg dus ook de wat oudere high-end smartphones als je je kapotte smartphone wilt vervangen.

Refurbished smartphones

Een andere manier om te besparen op een ‘nieuw’ toestel, is door een toestel te nemen dat eigenlijk niet nieuw is. Refurbished smartphones zijn telefoons die al een gebruiker gehad hebben, maar opgelapt zijn om weer bijna als nieuw verkocht te kunnen worden. Dit kan ten opzichte van de nieuwprijs van hetzelfde toestel aardig wat geld schelen. Toch zijn er wel een aantal aandachtspunten bij refurbished smartphones. Er bestaan daarbinnen een aantal ‘levels’ van de mate waarin het toestel weer als nieuw hersteld is. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de telefoon er aan de buitenkant uitstekend uitziet, maar de accu niet vervangen is, waardoor de dag niet door kunt komen op een volle accu. Controleer ook altijd voor de zekerheid wat je betaalt voor een nieuw exemplaar van hetzelfde toestel. Als die prijzen te dicht bij elkaar liggen, kun je de telefoon uiteraard beter nieuw kopen.

Reparatie laten uitvoeren

Een kapotte zakelijke telefoon kan natuurlijk vaak ook wel gerepareerd worden. Dat is zelden goedkoop, en daarom is het verstandig om te overwegen of dat het geld waard is, of dat je misschien beter je verlies kunt nemen en een nieuw toestel kunt aanschaffen ter vervanging. Laat je toestel repareren, overweeg dan of je gebruik wilt maken van een haal- en brengservice en een tijdelijk vervangend toestel. Tijd is geld immers. In het kader daarvan bieden sommige reparateurs ook aan om smartphones op locatie (dus bij jou op de zaak) te repareren. Ook is het voor zakelijke klanten soms mogelijk om mee te kijken met de reparatie, om te voorkomen dat vertrouwelijke gegevens die op het toestel staan ‘gestolen’ worden.

Om in de toekomst te voorkomen dat een kapotte telefoon je veel geld gaat kosten, kun je overwegen om je zakelijke telefoon te verzekeren. Je betaalt dan vaak wel een eigen risico, maar bent in ieder geval geen honderden euro’s kwijt.