Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Zakelijk vliegen? Vijf tips om kosten te besparen

Zakelijk vliegen? Vijf tips om kosten te besparen

Geplaatst in: algemeen

Handel is een internationaal begrip. Waar vroeger veel meer de nadruk lag op de binnenlandse markt, is tegenwoordig de vraag en het aanbod van producten en diensten niet meer gebonden aan bijvoorbeeld landsgrenzen. Het bezoeken van klanten, partners of bedrijfsdivisies in het buitenland is iets heel normaals geworden. Een zakelijke vlucht is hiervoor uitstekend geschikt, omdat je weinig tijd kwijt bent met het reizen over een langere afstand.

Waar eerder zakelijke vluchten het teken waren van succes en er veel geld aan werd gespendeerd om dit zo luxueus mogelijk te maken, kijken bedrijven tegenwoordig kritisch naar de prijs ervan. Hierbij daarom vijf tips om kosten te besparen op zakelijk vliegen.

Níet vliegen is grootste kostenbesparing

Allereerst de grootste besparing, en dat is namelijk níet vliegen. Bij een eerste ontmoeting met iemand waarmee ze zaken gaat doen is het goed om elkaar in levende lijven te ontmoeten, zo kun je iemand toch het best beoordelen. Vervolgafspraken kunnen echter met de huidige communicatiemiddelen net zo goed online plaatsvinden. Over de telefoon kunnen eenvoudige zaken besproken worden, maar juist in zakelijke communicatie mist hier de mogelijkheid elkaar dingen te laten zien. Via videoconferencing kan dit wel, bijvoorbeeld via Skype.

Goedkoop parkeren door te vergelijken

Naast de kosten van een ticket zijn er vaak nog bijkomende kosten, zoals parkeerkosten bij de luchthaven. Mensen zijn geneigd elke keer bij dezelfde aanbieder een parkeerplaats te reserveren. Het vergelijken van tarieven van parkeeraanbieders kan echter veel schelen, dit doe je bijvoorbeeld bij Parkago.com.

Tickets goedkoper bij vroeg boeken

Net zoals dat voor vakantievluchten geldt, zijn tickets voor zakelijke vluchten goedkoper als ze eerder worden geboekt. Soms kan het moeilijk zijn een vlucht ver vooruit te boeken, doordat de zakelijke toekomst met partners of klanten nog onzeker is. In het geval van bedrijfsdivisies en langdurige relaties met klanten of partners kan prima in overleg een planning voor het komende jaar worden vastgesteld.

Zakelijke afspraken niet in het hoogseizoen inplannen

Bij het maken van een planning, of bij het inplannen van een afspraak op korte termijn, kan het aanzienlijk schelen als je niet in het hoogseizoen vliegt. Met het hoogseizoen wordt niet alleen de zomervakantie bedoeld, maar ook andere schoolvakanties zoals de kerstvakantie, herfstvakantie en voorjaarsvakantie. Check ook welke vakanties er in het land waar je heen vliegt gelden. Door niet in het hoogseizoen af te spreken voorkomt je bovendien ook dat je gesprekspartner mogelijk een vakantie met gezin moet onderbreken of afzeggen.

Websites met ticketaanbiedingen in de gaten houden

Moet je wel lastminute vliegen? Dan is direct een ticket kopen bij de vliegmaatschappij soms erg prijzig. Er zijn speciale websites met ticketaanbiedingen (zowel lastminute als verder vooruit), het kan lonen deze in de gaten te houden of in te stellen dat je op de hoogte wilt blijven van aanbiedingen naar bepaalde bestemmingen.