Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Zakelijk buitenleven: haal het beste uit jouw bedrijfstuin

Zakelijk buitenleven: haal het beste uit jouw bedrijfstuin

Geplaatst in: huisvesting

kantoortuin

Heb je het geluk een prachtige zakelijke tuin te hebben? Misschien heb je op dit moment toch nog steeds niet de nodige energie gestoken in het ontwerp ervan. En eigenlijk is dat reuze zonde. Een goed ontworpen tuin stimuleert het personeel namelijk om wat vaker naar buiten te gaan. Maar het kan ook zomaar een nieuwe en creatieve plek worden waar je kunt vergaderen. Hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het ontwerp van de tuin, lees je hier.

Creëer een plek waar goede gesprekken kunnen worden gevoerd

Of het nu gaat om het voeren van gezellige gesprekken met collega’s. Of dat er een belangrijke meeting even na wordt besproken. De bedrijfstuin is altijd de perfecte plek voor het hebben van goede gesprekken met meerdere lagen binnen het bedrijf. Daarom mogen een aantal banken, picknicktafels of waanzinnige loungesets eigenlijk niet ontbreken in het ontwerp van de nieuwe tuin. Verdiep je dus altijd een keer goed in het aanbod aan zakelijk meubilair. Want voor ieder type zakelijke tuin is er een passend aanbod te vinden. Denk daarbij aan meubilair in een moderne stijl, een opvallende retro stijl of een stoere industriële stijl. Hoe kun je de stijl van het interieur op dit moment het beste omschrijven?

Ga op een slimme manier om met het toevoegen van groen aan de zakelijke tuin

Denk je aan het ontwerpen van een bedrijfstuin, dan denk je misschien al snel aan een strak en modern ontwerp. Maar heb je ook al eens een keer nagedacht over het toevoegen van groen, zoals een kersenboom kopen. Met slechts een paar kleine investeringen til je de sfeer van de tuin meteen naar een hoger niveau. Of kies voor een leuke verticale tuin. Ideaal als je net even wat minder ruimte ter beschikking hebt, maar wel graag wilt genieten van een groene oase.

Stem de stijl van de tuin goed af op de stijl van het interieur van het pand

Voor onze eigen woning zijn we de tuin als het verlengstuk gaan zien. En dit is voor een zakelijke tuin eigenlijk ook het geval. Probeer daarom altijd om de stijl van de tuin af te stemmen op de stijl van het interieur van het pand, bijvoorbeeld met een magnolia boom kopen. Dit zorgt namelijk meteen voor een erg mooie eenheid. Geef je op korte termijn de tuin van jouw bedrijfspand een keer een leuke upgrade?