Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Werkkleding aanschaffen? Hier moet je op letten!

Werkkleding aanschaffen? Hier moet je op letten!

Geplaatst in: algemeen

Binnen sommige branches is het verplicht werkkleding te dragen. Dit is bijvoorbeeld het geval op de bouw, maar ook in de industriële sector. En zo zijn er nog genoeg andere beroepen waarbij veiligheidskleding verplicht is. Beoefen jij ook een beroep waarbij je veiligheidskleding moet dragen? Dan ben je mogelijk nog op zoek naar goede werkkleding. In dat geval is het zaak om rekening te houden met een aantal zaken. Wij zetten hieronder een aantal aandachtspunten op een rijtje.

1. Pas de kleding vooral aan

Veel mensen kijken naar de prijs wanneer zij werkkleding aanschaffen. Laat de prijs echter nooit de doorslag geven. Jij moet immers wel fijn kunnen werken in de kleding. Schaf daarom niet lukraak een overall of werkschoenen aan. Nee, je doet er goed aan de kleding te passen. Op deze manier weet jij direct hoe het zit. Het comfort van de kleding is misschien wel het belangrijkste aandachtspunt bij het uitzoeken van werkkleding. Dit is zeker het geval wanneer jij dagelijks in veiligheidskleding loopt. Jij moet je immers wel prettig voelen in jouw outfit. Ook moet werkkleding jou niet belemmeren in het werk dat je uitvoert. Door de kleding aan te passen voordat jij het koopt, weet je direct hoe het zit. Dit maakt het makkelijker om de juiste werkkleding te kiezen.

2. Beschermt de kleding voldoende?

Moet jij veiligheidskleding dragen tijdens het uitvoeren van jouw werk? Dan moet deze kleding natuurlijk wel voldoende beschermen. Daarom gelden voor veel beroepen speciale eisen. Zo moeten mensen in de bouw en industrie veiligheidsschoenen dragen. In deze werkschoenen zit vaak behoorlijk wat verschil. Kijk daarom ook altijd of de schoenen voldoende bescherming bieden. Schaf bij voorkeur veiligheidsschoenen met een stalen neus aan. Ook bij andere kledingstukken is het verstandig naar de mate van bescherming te kijken. Zo is het voor stratenmakers bijvoorbeeld makkelijk om een broek of overall met knielappen te hebben. Op deze manier is de kans op blijvend letsel aan knieën een stuk kleiner.

3. Kies voor werkkleding van een bekend merk

Het dragen van goede kleding vergroot de veiligheid op de werkvloer. Niet alle kleding is echter even goed. Zo beschermt goedkope bedrijfskleding vaak een stuk minder dan een duurdere outfit. Toch zijn er genoeg mensen die kiezen voor de goedkoopste optie. Dit is echter niet verstandig. Je kunt beter investeren in goede werkkleding. Je wordt dan namelijk een stuk beter beschermd. Kies bij voorkeur voor veiligheidskleding van een bekend merk. Neem bijvoorbeeld Blakläder werkkleding. De kleding van dit merk beschermt doorgaans goed en zit ook nog eens comfortabel. Uiteraard kun jij je ook tot kleding van andere bekende merken richten.

4. Kijk naar het materiaal

Voor de productie van werkkleding worden talloze materialen gebruikt. Het ene materiaal is echter beter dan het andere. Kijk daarom ook altijd naar het materiaal voordat jij werkkleding aanschaft. Werkkleding van een goedkoop materiaal sneuvelt over het algemeen behoorlijk snel. Jij moet daardoor dus vaker nieuwe veiligheidskleding kopen. Al met al ben je hierdoor een stuk duurder uit dan wanneer je direct voor goed materiaal kiest. De werkkleding gaat in dat geval namelijk aanzienlijk langer mee. Jij hoeft dus niet om de haverklap nieuwe werkkleding te kopen.

5. Online kopen of in de winkel?

Vroeger kocht je werkkleding standaard in de winkel. Tegenwoordig wordt veiligheidskleding ook op het internet aangeboden. Sterker nog, het online aanbod is enorm. Jij hoeft dus niet meer naar de winkel om werkkleding te kopen. Maar is dit wel zo verstandig? In de winkel kun jij de kleding namelijk aanpassen. Hierdoor weet je of het prettig zit. Jij kiest er daarom mogelijk voor om jouw kleding in een fysieke winkel te kopen. Beperk je echter niet alleen tot de fysieke winkels. Wanneer jij online werkkleding bestelt, kun je dit vaak terugsturen. Zodra jij het thuis hebt, schiet je het aan en weet je direct of het fijn zit. Is dit niet het geval? Dan stuur je de werkkleding gewoon weer terug.

Begin jouw zoektocht!

Zoals je hierboven kon lezen, is het verstandig de tijd te nemen voor het uitzoeken van werkkleding. Kijk niet alleen maar naar de prijs, maar richt je vooral tot de kwaliteit van de kleding. Hoe goedkoper veiligheidskleding is, des te minder bescherming de kleding biedt. Bovendien moet je goedkope werkkleren veel sneller vervangen. Wil jij er zeker van zijn dat je goede werkkleding koopt? Richt je dan tot kleding van een bekend merk. Blakläder werkkleding is bijvoorbeeld van goede kwaliteit. Pas de kleding ook vooral aan. Zo weet jij immers of het fijn zit. Dit maakt het vinden van de beste werkkleding een stuk makkelijker!