Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Werken als zzp’er in de zorg? Dit zijn de voordelen

Werken als zzp’er in de zorg? Dit zijn de voordelen

Geplaatst in: algemeen

Heb je ervaring in de zorg en zit je eraan te denken om te gaan zzp’en? Om hier de juiste keuze in te maken, is het goed om te weten wat hier de voordelen van zijn. Je kunt er tenslotte ook voor kiezen om ergens vast in dienst te gaan. Om jou een beter beeld te geven van wat er zo leuk is aan zzp’en in de zorg, zetten wij hieronder een aantal voordelen op een rij.

De vrijheid

Een van de grootste voordelen van zzp’en in de zorg is het feit dat je geniet van veel vrijheid. Je bent namelijk eigen baas en kiest zelf wat je wel en niet doet. Je kunt je eigen tijden indelen, waardoor je dus zelf bepaalt hoe jouw werkdagen eruit komen te zien. Dit in tegenstelling tot wanneer je door je werkgever wordt ingeroosterd. Je bent niet afhankelijk van je werkgever en besluit zelf wanneer je aan de slag gaat. Dit is ook fijn wat betreft het maken van afspraken en het inplannen van vakanties. Hier ben je helemaal vrij in!

Veel afwisseling

Als je ervoor kiest om te gaan zzp’en in de zorg, kun je rekenen op werkzaamheden met veel afwisseling. Je bepaalt tenslotte zelf welke klussen je wel en niet aanneemt en op deze manier kun je zorgen voor lekker veel variatie. Zo wordt jouw werk niet snel saai en kun je jezelf met verschillende dingen bezighouden. Waar je de ene dag misschien werkt met meerdere cliënten, is het ook mogelijk dat je bij een andere klus weer focust op één cliënt. Door te gaan zzp’en in de zorg kun je de werkzaamheden dus lekker gevarieerd houden. 

Als zzp’er in de zorg is het natuurlijk wel belangrijk om te beschikken over de juiste middelen. Zonder de juiste benodigdheden kun je jouw werkzaamheden tenslotte niet optimaal uitvoeren. Bedenk dus goed wat er allemaal nodig is voor de klussen die je gaat uitvoeren. Denk hierbij in ieder geval aan essentiële medische apparatuur die je nodig hebt om je werkzaamheden succesvol te doen. Iets wat in ieder geval handig is als je werkzaam bent in de medische sector en veel met naalden werkt, zijn naaldencontainers. 

Zelf je uurtarief betalen

Wat ook een voordeel is van werken als zzp’er in de zorg, is dat je zelf je uurtarief kunt bepalen. Je kiest dus zelf wat je per uur wilt gaan verdienen. Om erachter te komen welk uurtarief geschikt is om mee te beginnen, is het slim om research te doen naar gemiddelde bedragen. Bovendien dien je rekening te houden met belastingen, zodat je per maand nog wel genoeg geld overhoudt. Over het algemeen kun je als zzp’er in de zorg een hoger uurtarief vragen dan dat je zou krijgen als je in vaste dienst werkt, dus dit is mooi meegenomen. Je bepaalt zelf hoeveel je uiteindelijk vraagt voor een klus!

Je kunt veel leren

Een andere reden om te kiezen voor werken als zzp’er in de zorg, is omdat je hier heel veel van kunt leren. Niet alleen van het werken in de zorg, maar ook van het leven als zelfstandig ondernemer. Omdat je te maken krijgt met diverse klussen en specialisaties, kun je jezelf goed blijven ontwikkelen. En de kennis die je telkens weer opdoet, kun je weer inzetten bij nieuwe klussen.

Kortom: werken in de zorg als zzp’er heeft zeker voordelen. Je kunt hier dus zeker over nadenken als je de ambitie hebt om voor jezelf te starten. Begin je ook een eigen webshop? Zorg er dan voor dat je dit ook goed voorbereidt. Als je medische producten verkoopt is niet alleen een goed werkende website belangrijk, maar ook de manier van verzenden. Als je medische artikelen wilt versturen, is het goed om als verzendverpakking een EPS box te overwegen.