Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Werk en privé prima in balans bij zpp’er

Werk en privé prima in balans bij zpp’er

Geplaatst in: algemeen, zzp

Uit onderzoek van ZZP Barometer onder ruim 1000 zzp’er blijkt dat 94% een goede werk-privé balans ervaart. 99% van de groep zzp’ers is over het algemeen gelukkig. Ook blijkt uit het onderzoek dat 96% van de zelfstandig ondernemers over het algemeen ontspannen in het leven staat.

Op zoek naar een fijn, gelukkig en rijk privé- en werkleven is bijna iedereen. Ook startende en ervaren zzp’ers. Werkdruk, privé-activiteiten en balans dat is waar iedereen elke dag weer mee geconfronteerd wordt. De één is er goed in de ander niet. ZZP Barometer heeft daarom een onderzoek gedaan onder ruim 1000 zzp’ers. Hoe denken zij hierover. Hebben zij balans in hun bestaan? Zijn ze gelukkig? Gaan zij ontspannen door het leven?

Positiviteit

Als je tegenwoordig als zzp’er aan het werk bent zou je gaan denken dat je tot een eenzame, voor bijna niets werkende, ploeterende, ongelukkige groep behoort. Een groep die, als je de kranten, nieuwssites en de vele goedbedoelde commentaren mag geloven toch echt op het randje van de afgrond zweeft. Maar ervaart de groep zzp’ers dat zelf ook zo? Gaan ze gebukt onder de werkdruk en is een privéleven ver te zoeken? Of is dit juist één van de gelukkigste groep in onze samenleving? “Over het algemeen is de zzp’er zeer gelukkig en ervaart hij een goede balans dankzij de flexibiliteit. Die positieve aspecten van het zzp-bestaan zijn vaak onderbelicht vanuit de media,” aldus Jeroen Sakkers, initiatiefnemer ZZP Barometer.

Weinig stress

De ZZP barometer heeft onderzoek gedaan naar de werk-privé balans onder ruim 1000 zzp’ers. 94% van deze groep zzp’ers blijkt deze balans als goed te ervaren. “Een zeer hoog percentage zzp’ers dat goed in staat is het juiste evenwicht te waarborgen”, aldus Jeroen Sakkers. “De passie waarmee zzp’ers in het leven staan en voor het zelfstandig ondernemerschap hebben gekozen lijkt door te werken in alle facetten van het dagelijks leven. Niet alleen in het werk, maar ook privé.”

Zelfs 99% van ondervraagde groep geeft aan over het algemeen gelukkig te zijn en 96% voelt zich over het algemeen ontspannen. “Een zzp-bestaan is, zo blijkt, een gelukkig bestaan, een uitgebalanceerd en een ontspannen bestaan. Misschien heeft het te maken met de vrijheid, de eigen keuze, het hebben van een doel of passie. Maar één ding is zeker: het zzp-bestaan is een mooi bestaan”, geeft Sakkers aan.

Over het onderzoek

De resultaten zijn tot stand gekomen op basis van een online enquête onder een representatieve steekproef van meer dan 1000 zzp’ers in Nederland, uitgevoerd door ZZP Barometer. De resultaten zijn bedoeld om meer informatie, kennis en transparantie te brengen voor en over de meer dan 1 miljoen zzp’ers die Nederland kent.