Home » Ondernemersnieuws » financiën » Welke verzekeringen komen er kijken bij het beginnen van een onderneming?

Welke verzekeringen komen er kijken bij het beginnen van een onderneming?

Geplaatst in: algemeen, financiën

Ben jij een ondernemer in hart en nieren? Waren ook je ouders al ondernemer en droom jij ervan op een dag ook voor jezelf te beginnen? Dan is het zaak om je nu al te verdiepen in de verplichtingen en mogelijkheden rondom het verzekeren van verschillende zaken binnen je onderneming.

Welke verzekeringen horen bij ondernemen?

Er zijn veel verschillende soorten verzekeringen die je moet hebben wanneer je een eigen onderneming begint. Zo is de aansprakelijkheidsverzekering een verzekering die je goed voor elkaar moet hebben bij het starten van de onderneming. Ook de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de rechtsbijstandverzekering zijn verzekeringen die je moet afsluiten voordat je een eigen onderneming begint. Goederen- en voorraadverzekering is een interessante optie wanneer jij binnen je onderneming te maken krijgt met grote voorraden en dergelijke. Niemand wilt immers dat een complete voorraad verloren gaat toch? Het is ook altijd verstandig om onderzoek te doen naar de ziektekostenverzekering en pensioenverzekering. Tot slot is aan te raden om altijd te kijken naar een opstalverzekering van Diks. In sommige gevallen is een opstalverzekering verplicht. Bekijk dit dus altijd goed!

Waarom verzekeren we?

Maar waarom verzekeren we nu eigenlijk? Wanneer er ingebroken wordt in je huis of misschien wel op je werk dan is dat natuurlijk een verschrikkelijke gebeurtenis. Wanneer dit gebeurt wil je dat dit zo min mogelijk invloed heeft op jouw financiële situatie. Als zich de situatie voordoet dat er geen spullen worden teruggevonden en dat alles is verdwenen, dan kun jij hier melding van maken en dan wordt vaak een groot deel van de door jouw geleden financiële schade vergoed. Stel dat je huis in vlammen op gaat, dan ben je hoogstwaarschijnlijk alles kwijt. Als je niet verzekerd zou zijn in een dergelijke situatie dan zou je niet vergoed krijgen. Dit zou betekenen dat je alles kwijt bent en dus ook geen vergoeding krijgt voor het verlies.

Moet ik elke verzekering afsluiten?

In principe hoef je als ondernemer niet elke verzekering af te sluiten, welke verzekering je af moet sluiten is afhankelijk van jouw werkzaamheden. Doe je fysiek werk, of bijvoorbeeld werk met gevaarlijke machines, dan is een arbeidsongeschiktheidsverzekering zeker aan te raden. Mocht je minder gevaarlijk werk doen dan is dit nog steeds aan te raden voor wanneer je bijvoorbeeld belemmerd wordt in je werk door een ziekte. Natuurlijk kunnen al deze verzekeringen wel erg duur worden en hierdoor moet je prioriteiten stellen van welke verzekeringen echt belangrijk zijn bij jouw dagelijkse werkzaamheden.