Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Weet jij dat je later een eigen bedrijf wilt? Kijk welke studie hiervoor geschikt is

Weet jij dat je later een eigen bedrijf wilt? Kijk welke studie hiervoor geschikt is

Geplaatst in: algemeen

Wil jij later ondernemer worden en je eigen bedrijf starten? Dan is het natuurlijk belangrijk om hier een goede studie bij te vinden, op hbo en op universitair niveau zijn er genoeg mogelijkheden waarbij je alle kennis opdoet over het ondernemerschap. Lees verder en maak de goede keuze voor je opleiding.

Hbo-opleidingen voor ondernemerschap

Op hbo-niveau zijn er genoeg hbo-opleidingen die je opleiden tot ondernemer. Hier leer je alles over leiding geven, marketing, personeelszaken en gebruik je veel modellen om bijvoorbeeld je strategie te bepalen. Voorbeelden van opleidingen zijn Bedrijfskunde, Business Innovation, International Business and Language en Ondernemerschap & Retail Management. Deze opleidingen overlappen veel in kennis, maar specificeren zich net op andere zaken zoals de retail of een internationale kant. Weet je al in welke branche je werkzaam wilt zijn? Dan is het ook belangrijk om dit goed in je achterhoofd te houden. Wil je namelijk wat doen in de bouw of met rechten, dan kun je toch beter een opleiding kiezen die daar meer op gespecificeerd is. Je opleiding kies je voor een lange periode, dus zorg voor de goede keuze.

Kies een brede opleiding

Weet je dat je later een eigen bedrijf wilt, maar nog niet specifiek in welke branche? Dan is een brede opleiding een must. Alle opleidingen die met ondernemerschap te maken hebben, zijn heel breed ingesteld zodat je altijd nog alle kanten op kunt. Mocht je later niet je eigen bedrijf starten, maar wel aan de top komen van een groot bedrijf, dan zijn deze vaardigheden ook erg nuttig. Ondernemerschap zit in je en dit zijn kwaliteiten waardoor jij goed leiding kunt geven.

Heb jij een creatieve aanleg?

Ben jij graag creatief bezig, komen de ideeën automatisch oppoppen en wil je graag ondernemen? Dan is Creative Business Media Management wat voor jou! Passie voor films, tv-series, muziek en alle media. Dat houdt de opleiding Creative Business in. Dit is een brede managementopleiding met focus op creatief en commercieel denken. Een combinatie tussen ondernemen en creatieve vaardigheden. Een eigen bedrijf hebben is niet alleen ondernemen, het is ook het uitvoeren van je passie. Je baan is iets wat je voor een groot deel van je leven moet uitvoeren dus is het belangrijk dat je doet wat je leuk vindt.

Verdiep je goed in de mogelijkheden voor een opleiding en ga gemotiveerd van start. Voor je het weet is de opleiding voorbij en kun je aan de slag met ondernemen.