Home » Ondernemersnieuws » personeelszaken » Wat zijn de voordelen van gezonde werknemers?

Wat zijn de voordelen van gezonde werknemers?

Geplaatst in: personeelszaken

Het is belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden wanneer je aan het werk bent. Gezonde werknemers zorgen ervoor dat ze gelukkiger, productiever en minder snel ziek worden. Binnen een organisatie is het fijn om te werken met gezonde werknemers. Vitaliteit op de werkvloer is essentieel voor een goede werksfeer. Ze zijn duurzaam inzetbaar, op het lange termijn werken ze productief en ze zijn gemotiveerd om te werken. Ben je benieuwd welke voordelen er nog meer zijn en waarom het zo belangrijk is om gezonde werknemers in je organisatie te hebben? Lees dan snel verder.

Positieve effecten

Fitte werknemers krijgen veel meer voor elkaar. Vitaliteit speelt daarbij een grote rol. Je moet een goede balans hebben tussen privé en werk. Een combinatie van gezond eten en regelmatig sporten zorgt ervoor dat deze balans effectief is. De werknemers zijn creatiever, vrolijker en effectiever. Ze zijn dan minder vaak gestrest en hebben minder last van het krijgen van een burn-out. Deze positieve effecten leveren veel geld op voor je organisatie. Volle energie van werknemers zorgt ervoor dat er betere kwaliteit geleverd wordt. Dat wil je natuurlijk!

Minder verzuim

Je wilt als werkgever natuurlijk meer grip krijgen op het verzuim van werknemers. Het is lastig om hier verandering in te brengen. Veel banen in Nederland zijn zittend achter een bureau, waardoor werknemers te weinig bewegen. Dat terwijl beweging heel goed is voor je hersenen. Het is slim om als werkgever beweging te stimuleren voor je werknemers. Tijdens het werk kun je met collega’s wat vaker een ronde lopen in de lunchpauze. Je kunt challenges koppelen aan oefeningen die ze tijdens het werk kunnen doen. Iedereen is vaak druk achter zijn computer bezig, even opstaan om water te pakken wordt niet altijd gedaan. Het is leuk om alle collega’s mee te nemen in deze challenges, zodat iedereen meer in beweging komt.

Goed imago

Wanneer de medewerkers het naar hun zin hebben op het werk en ze er elke dag met veel plezier naar toe gaan, dan stralen ze dat ook uit. Een gezond bedrijf is veel aantrekkelijker om voor te werken en dat vinden andere mensen ook. De drempel om te bewegen en te sporten kun je het beste laag houden, zodat veel collega’s kunnen aansluiten. Het is leuk om ook na het werk sportactiviteiten met elkaar te doen, zowel goed voor de gezondheid als voor de teambuilding!

Kortom, een gezond bedrijf zorgt ervoor dat jouw werknemers ook gezond zijn en met veel enthousiasme naar het werk komen.