Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » Wat zijn de populairste relatiegeschenken?

Wat zijn de populairste relatiegeschenken?

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

In onze huidige samenleving zijn populaire relatiegeschenken onmisbaar geworden in het positioneren van de bedrijfswaarden. Het is dus een slim idee om met je bedrijf te bekijken welke trends, doelen en functies bij je horen en hierop in te spelen met de keuzes betreft relatiegeschenken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit pennen bedrukken, bedrukte mondkapjes, tassen, kleding en vele andere populaire relatiegeschenken om te laten bedrukken. Een kleine attentie is altijd de moeite waard.

Kleine moeite, groot gebaar

Een positieve herinnering: het gewenste effect op de reclameboodschap zoals bij het pennen of mondkapjes bedrukken. Wanneer bedrijven promotieartikelen overhandigen tijdens evenementen, worden de producten geassocieerd met een persoonlijk, emotioneel contactmoment tussen de klant en het bedrijf. Ontvangers voelen letterlijk de verbondenheid met je bedrijf. Hier zijn timing, selectie van promotionele producten, de gebruikswaarde en het bewustzijn van uw doelgroep natuurlijk van essentieel belang. Of het nu om een startende of een langer bestaande onderneming gaat, is niet perse belangrijk. Mensen sympathiseren over het algemeen alle bedrijven waarvan zij attente promotieartikelen ontvangen.

Populaire relatiegeschenken dienen natuurlijk klanten en zakenpartners rechtstreeks aan te spreken. Dit doel wordt vooral bereikt door individuele reclame. Door namen te bedrukken op hoogwaardige schrijfwaren of op sleutelhangers, maakt u het promotieartikel tot een zeer persoonlijke eigendom van uw relatie. Dit verhoogt de identificatie met het object – en in tweede instantie met een bedrijf.

Populaire relatiegeschenken voor dagelijks gebruik

Promotionele artikelen zoals het pennen bedrukken of bedrukte mondkapjes die dagelijks worden gebruikt, genereren talloze visuele contactmomenten. Telkens wanneer de eigenaar naar de bedrukte balpen grijpt, neemt hij automatisch het bedrijfslogo waar. Het merklogo en de claims worden virtueel op het netvlies gebrand en zorgen voor positieve herinneringseffecten. Dit effect heeft nog meer uitstraling. Ook voorbijgangers, collega’s nemen de reclamedruk onbewust waar. Door middel van kleine promotieartikelen kunnen bedrijven gericht verdere kringen aanspreken.

Door het gedrukte logo of bedrijfsnaam gaat het artikel over in een verlengde arm of een visitekaartje van je bedrijf. En daar moet je ook op inkopen. Het is toch prettig als je klant het bedrukte promotieartikel doorgeeft aan collega’s of zakenpartners. Zodat je jezelf van jew beste kant kunt laten zien. Kies bijvoorbeeld uit originele pennen bedrukken of bedrukte mondkapjes.

Populaire relatiegeschenken onder goede productie omstandigheden

Er zijn verschillende praktische tot grappige promotieartikelen voor alle branches. Hoe persoonlijker je je B2B-klanten aanspreekt, hoe langer je herinnerd zult worden. Daarom is er een passende oplossingen voor elke industrie. De nadruk ligt hier op het professionele dagelijkse leven van verschillende beroepsgroepen. Naast neutrale relatiegeschenken, zoals schrijfsets, bedrukte mondkapjes en pennen bedrukken zijn er ook tassen en kleding.

Succesvolle promotieartikelen voor B2B vind je met name in de categorie kantoorbenodigdheden. De administratie van ondernemingen is immers van groot belang. Schrijfblokken, pennen, muismatten en hoogwaardige schrijfinstrumenten zijn erg populair. Want hier staan gebruikswaarde en reclame-effect natuurlijk in een rechtstreeks verband.
Er is ook groeiende bewustwording en bezorgdheid van mensen aangaande de herkomst van producten, zoals bedrukte mondkapjes en pennen bedrukken. Kies dan ook voor een eerlijke productie onder goede omstandigheden.