Home » Ondernemersnieuws » financiën » Wat zijn de opties voor een zakelijk krediet?

Wat zijn de opties voor een zakelijk krediet?

Geplaatst in: financiën

Als je op korte termijn geld nodig hebt, kun je hier een lening voor afsluiten. Wanneer je ondernemer bent, heb je verschillende mogelijkheden om geld te lenen. De meeste ondernemers denken al snel aan een zakelijke lening, maar je kunt ook voor zakelijk krediet kiezen. Niet iedere ondernemer is bekend met deze zakelijke financieringsvorm. Als dit ook voor jou geldt, schrijf je zakelijk krediet mogelijk direct af. Zonde, want er zijn verschillende situaties waarin zo’n financiering goed van pas komt. Om jou te overtuigen voor zakelijk krediet te kiezen, zetten we in deze tekst de opties voor deze financiering op een rijtje.

Waar gebruik je het voor?
Om te bepalen of zakelijk krediet iets voor jou is, moet je eerst weten waar je deze financieringsvorm voor kunt gebruiken. Veel ondernemers vragen zakelijk krediet aan om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. Daarnaast wordt bedrijfskrediet ook veelvuldig gebruikt om de dagelijkse uitgaven van een bedrijf te bekostigen. Niet iedere ondernemer ziet in waarom hier zakelijk krediet voor nodig is. Toch biedt dit wel degelijk kansen. Dankzij zakelijk krediet hoef je namelijk nooit meer te wachten op openstaande facturen om te investeren. Je kunt direct bewegen als je kansen ziet en dat kan jouw bedrijf vooruit helpen.

Hoe ziet zakelijk krediet er precies uit?
Nu je weet waar zakelijk krediet voor gebruikt wordt, kun je voor jezelf bepalen of dit iets voor jou is of niet. Voordat je een aanvraag indient, ben je ongetwijfeld ook benieuwd hoe deze financiering er precies uitziet. Daarom geven wij jou hier ook tekst en uitleg over. Als je een aanvraag indient voor zakelijk krediet, zet een geldverstrekker een geldbedrag voor je klaar. Je bepaalt vervolgens zelf hoeveel je hieruit opneemt en wanneer je dit doet.

Ondanks dat het hier om krediet gaat, betreft het wel een lening. Daarom moet je het geld altijd terugbetalen. Je betaalt niet alleen aflossing, maar ook rente. Sommige ondernemers denken dat zij rente betalen over het gehele bedrag dat een geldverstrekker klaarzet, maar dat is niet het geval. Je betaalt namelijk alleen rente over het geld dat je opneemt. Neem je slechts de helft op van het bedrag dat voor jou klaarstaat? Dan betaal je enkel rente over deze helft van het bedrag.

Wat is de looptijd?
Zakelijk krediet kun je niet oneindig gebruiken. Daarom is er bij deze lening altijd sprake van een looptijd. Hier hoef je zelf overigens geen keuzes in te maken. Zakelijk krediet heeft namelijk een standaard looptijd van 36 maanden. Je kunt het geld dus drie jaar gebruiken. Het gedeelte dat je gebruikt, moet je uiteraard ook aflossen. Het is overigens niet zo dat zakelijk krediet na drie jaar ook stopt. Nee, want een geldverstrekker kijkt namelijk of het verlengd kan worden. Als dit het geval is, kun je langer gebruik maken van zakelijk krediet.

Zakelijk krediet of toch een zakelijke lening?
Wil je een langlopende investering doen in jouw bedrijf? Dan is zakelijk krediet niet de beste keuze. Je kunt in dat geval namelijk beter kiezen voor een zakelijke lening. Zo’n lening kun je onder meer gebruiken om een nieuwe machine of een nieuw voertuig te kopen. Veel ondernemers gebruiken het geleende geld bovendien om te investeren in uitbreiding. Als je voor deze financieringsvorm kiest, stort een geldverstrekker het bedrag in één keer op jouw rekening. Hierdoor kun je het direct gebruiken om in jouw bedrijf te investeren. Nadeel van deze financieringsvorm is dat je rente betaalt over het gehele bedrag dat je leent.