Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Wat zijn de opties om je bedrijfswagen beter te beveiligen?

Wat zijn de opties om je bedrijfswagen beter te beveiligen?

Geplaatst in: mobiliteit

Wanneer je denkt aan beveiligen dan denk je vaak gelijk aan het beveiligen van een huis. Dat is ook logisch, want in een huis bevinden zich de meeste waardevolle bezittingen. Denk aan je spaargeld of je tv en computer. Het is nooit fijn als iemand inbreekt in je huis en alles steelt, maar het regelen van de papieren is ook nog eens veel werk. Dat geldt ook wanneer iemand je bedrijfswagen steelt. Het is van groot belang dat je deze goed beveiligt en beschermt. Op internet kan je allemaal soorten beveiligingsmiddelen kopen om je auto te beschermen tegen eventuele dieven. Zo heb je meer zekerheid.

Online een alarm kopen

Je wilt je auto goed beveiligen, maar vraagt je af waar je de benodigdheden kunt krijgen. Goede beveiligingsproducten kun je in de winkel kopen, maar ook online is een groot aanbod te vinden. Het voordeel is dat je online meer keuze hebt en de kans dat je het goedkoop kan vinden groter is. De optie alarm klasse 2 is het meest geschikt, want dit alarm kan voor elke autotype, -merk en -model worden geïnstalleerd. Een ander voordeel is dat je dus niet elke keer een nieuw alarm hoeft te kopen. Zo kun je geld besparen. Online heb je dus meer diversiteit aan alarmen dan in de winkel.

Een alarm tweedehands kopen

Als je je niet een nieuw alarm kunt veroorloven, bestaat er ook een mogelijkheid om alarmen tweedehands te kopen. Zo kun je nog steeds je auto beveiligen en is het risico kleiner dat je al je bezittingen verliest. Op internet kan je veel tweedehands alarmen vinden en ook voor een goedkoop prijsje. Je hebt verschillende soorten en voor elke auto is er wel een te vinden. Een risico is echter dat een tweedehands alarm niet goed werkt of defect blijkt te zijn. Je loopt dan het risico dat het alarm het niet doet en iemand in je auto kan breken zonder dat je het doorhebt.

Voor beginnende ondernemers

Als een ondernemer is het van belang dat je bedrijfswagen een alarm heeft, want het komt vaak voor dat er wordt ingebroken in bedrijfswagens. Natuurlijk zijn de meeste beveiligingssystemen duur en voor een beginnende ondernemer kan dit leiden tot problemen. Als je er dus een moet aanschaffen, moet het van een goede kwaliteit zijn en vaker te gebruiken zijn voor verschillende typen auto’s. Daarom is een klasse 4 alarm voor elke auto geschikt en kunnen ondernemers deze aanschaffen door de voordelen die het alarm met zich meebrengt. Voor een bedrijfswagen is dit natuurlijk optioneel, maar als ondernemer heb jij er baat bij.

Werkt een alarm wel?

Je hebt nu een alarm aangeschaft om te voorkomen dat mensen jouw bezittingen kunnen stelen. Maar gaat het wel werken om dieven af te schrikken en het niet meer te laten voorkomen? Dat ligt aan het systeem dat je koopt. Als je er een aanschaft die niet gecertificeerd is of weinig reviews heeft, weet je ook niet wat je kunt verwachten. Kun je het kopen voor de helft van de normale prijs, wees dan ook extra voorzichtig met een aankoop doen. Het is belangrijk een betrouwbaar systeem te kopen dat lang meegaat en ook aan jouw belangen voldoet. Zo voorkom je diefstal.