Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Wat te doen bij letselschade?

Wat te doen bij letselschade?

Geplaatst in: algemeen

Letselschade is de lichamelijke of psychische schade die volgt na een ongeluk waar een andere partij aansprakelijk is voor deze schade. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval, maar ook zaken als een hondenbeet of een gebrekkig product kunnen tot letselschade leiden. Deze letselschade vertaalt zich door in bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, ziekenhuiskosten of smartengeld. Wat je moet doen in geval van letselschade, dat lees je hier.

  1. Neem contact op met een letselschadebureau
    Het is belangrijk een goed letselschadebureau te vinden. Zij zullen de schadeclaim namelijk voor je afhandelen terwijl jij je concentreert op eventueel herstel en andere zaken. Niet wetende waar je precies naar op zoek bent is het altijd verstandig om even wat meer informatie te zoeken bij de Letselschade raad. Zij weten namelijk dat het als slachtoffer van letselschade niet altijd gemakkelijk is om het juiste bureau te vinden. De Letselschade Raad vergelijkt, beoordeelt en controleert gecertificeerde letselschadespecialisten en letselschade advocaten. Zo weet je zeker dat je de juiste vertegenwoordiging vindt.
  2. Maak een afspraak
    Nadat je een letselschadebureau of letselschade-advocaat gevonden hebt, plan je een afspraak in. Vaak wordt deze afspraak bij jouw aan huis ingepland. Mocht je in het ziekenhuis liggen dan is de letselschade-advocaat over het algemeen bereid om je in het ziekenhuis te bezoeken. Je neemt tijdens deze afspraak de tijd om de zaak verder te bespreken. Hoe is het ongeval gebeurd, zijn er nog andere zaken waar schade op verhaalt kan worden en welke wensen en behoeften heb jij zelf?
  3. Brief naar de tegenpartij
    Op basis van het gesprek en afgesproken zaken zal het letselschadebureau of de letselschade-advocaat vervolgens een brief schrijven naar de wederpartij. In deze brief wordt de wederpartij aansprakelijk gesteld voor de vooraf besproken schade. Zodra deze brief verstuurd is zal het letselschadebureau of de letselschade-advocaat ook direct een schadeberekening maken en een schadeclaim indienen.
  4. Inzicht in de schade
    Deze schadeberekening geeft zowel de wederpartij als jijzelf inzicht in de geleden schade. Om deze schadeberekening te ondersteunen zal het letselschadebureau of de letselschade advocaat je medisch dossier opvragen. Dit medisch dossier wordt gebruikt als ondersteuning van de schadeberekening.
  5. Ontvangen voorschotbedrag
    In veel gevallen is er sprake van een voorschotbedrag wat in een vroeg stadium al uitbetaald wordt. Dit voorschotbedrag kan gebruikt worden om de eerste kosten vast te vergoeden. Het voorschotbedrag wordt rechtstreeks op je eigen rekeningnummer overgemaakt. Na het ontvangen van het voorschotbedrag en het bevestigen van de andere lopende zaken, wordt de zaak afgesloten.