Home » Ondernemersnieuws » financiën » Wat moet je weten voordat je een zakelijke lening afsluit?

Wat moet je weten voordat je een zakelijke lening afsluit?

Geplaatst in: financiën

Wil je investeren in jouw bedrijf, maar heb je niet voldoende geld in kas? Schuif de investering dan niet op de lange baan. Nee, want ook zonder geld in kas kun je namelijk investeren in jouw onderneming. Dit kan bijvoorbeeld met zakelijk krediet, maar ook met een zakelijke lening. Wanneer je nog niet eerder zo’n lening afgesloten hebt, wil je hier waarschijnlijk eerst meer over weten. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je hieronder namelijk alles wat je moet weten voordat je een zakelijke lening afsluit.

Wat is een zakelijke lening?
Een zakelijke lening kunnen we vergelijken met een hypotheek. Enige verschil is echter dat je deze lening gebruikt voor het financieren van een langlopende investering in jouw bedrijf. Indien je een zakelijke lening afsluit, ontvang je het geleende geld in één keer op jouw rekening. Met andere woorden: het is direct beschikbaar om te investeren. Er wordt een vaste looptijd afgesproken. Dit is meestal maximaal vijf jaar. Je betaalt de lening in maandelijkse termijnen terug en de rente staat vast. Net als bij een hypotheek betaal je een zakelijke lening dus ook stukje bij beetje af, zodat je uiteindelijk op nul uitkomt.

De werking van een zakelijke lening
Hoe werkt een zakelijke lening? Dit is ongetwijfeld een vraag die jij jezelf stelt voordat je zo’n lening afsluit. Indien je een lening af wilt sluiten, denk je mogelijk dat je hiervoor naar de bank moet. Dit was vroeger inderdaad het geval, maar tegenwoordig kan het ook een stuk makkelijker. Je kunt een zakelijke lening namelijk via het internet afsluiten. Je hoeft de deur dus niet meer uit om een financiering voor jouw bedrijf aan te vragen. Uiteraard krijg je het geld niet zomaar. Je moet namelijk wel aantoonbaar maken dat het om een financieel gezond bedrijf gaat. Op basis van deze gegevens ontvang je vervolgens een vrijblijvend aanbod. Indien dit je aanstaat, kun je binnen de kortste keren een zakelijke lening afsluiten.

Hoeveel kan ik lenen?
Ben je geïnteresseerd in een zakelijke lening? Dan stel jij jezelf ongetwijfeld ook de vraag: ‘Hoeveel kan ik zakelijk lenen?’. Het mooie aan zo’n lening is dat je het bedrag helemaal zelf kiest. Helemaal vrij ben je overigens niet, want je hebt wel te maken met een minimaal en maximaal bedrag. Zo dien je minimaal 5000 euro te lenen wanneer je een zakelijke lening afsluit. Het maximum bij een dergelijke online financiering is 1 miljoen. Dit zijn flinke bedragen, waardoor een zakelijke lening ideaal is voor het financieren van bijvoorbeeld een bedrijfspand, machines, voertuigen of uitbreiding.