Home » Ondernemersnieuws » verzekeringen » Wat moet je weten over bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vs een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Wat moet je weten over bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vs een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Geplaatst in: verzekeringen

Heb je al eens nagedacht over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Ongetwijfeld heb je je al afgevraagd welke verzekeringen er daadwerkelijk nodig zijn voor het runnen van een bedrijf. Tijdens jouw onderzoek zijn er ook andere verzekeringen die om de hoek komen kijken, zoals een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Maar wat zijn dan de verschillen tussen beide verzekeringsopties? En waarom is het van belang om beide aan te schaffen? Zorg ervoor dat je dit allemaal goed voor ogen hebt voordat je jouw bedrijf gaat runnen. Onderstaande informatie helpt jou bij het verkrijgen van voldoende kennis.

Aansprakelijkheid bij letsel op de werkvloer

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is er voornamelijk om jezelf en medewerkers te beschermen tegen ongelukken. Een ongeluk op de werkvloer kan altijd gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het morsen van koffie over een klant, het per ongeluk in het oor knippen in een kapsalon of het struikelen over materialen. Als bedrijf ben je vaak aansprakelijk voor deze ongelukken en het daaruit voortvloeiende letsel. De financiële schade kan flink oplopen als je hier niet voor verzekerd bent. Met een goede dekking ben je echter voorbereid op de komst van de schadeclaim en de eventuele extra rekeningen die je moet betalen. Zo hoef je niet jouw volledige bankrekening leeg te trekken om de klant tegemoet te komen.

Fouten tijdens de werkzaamheden verzekeren

Een andere verzekering die je niet over het hoofd mag zien is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Univé. Als je aan het werk bent en veel adviezen geeft of een eindproduct moet leveren, kan het zijn dat een klant niet tevreden is met het eindresultaat. Ook kan het eindresultaat of een advies veel financiële gevolgen hebben voor de klanten. Deze complete misser kan op jou verhaald worden. De verzekering zorgt dat alle schade door professionele fouten, nalatigheid en verkeerde adviezen zijn gedekt en je zowel de eventuele schadevergoedingen als de juridische kosten kan laten dekken.

De grootste verschillen op een rij

Het grootste verschil tussen beide verzekeringen is dat de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zich voornamelijk richt op fysieke incidenten, terwijl de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voornamelijk gericht is op immateriële zaken. De ongevallen op de werkvloer moet je dus declareren bij de ene verzekering, terwijl je de financiële verliezen door slechte prestaties of verkeerde adviezen kan laten dekken door de ander. Het is daarom aan te raden om vooraf goed te bekijken bij welke verzekering je aan moet kloppen, zodat je op het moment zelf snel kan schakelen en geen extra kosten maakt.

De overeenkomsten van de verschillende verzekeringen

De overeenkomsten zijn er ook. Beide verzekeringen zorgen er bijvoorbeeld voor dat je geen grote financiële schade lijdt in het geval van een claim van de klant. De verzekeringen kennen hiervoor meerdere dekkingen en premies. De polisvoorwaarden zijn vooraf door te lezen, zodat je weet wat jou te wachten staat en je een verzekering afsluit die het beste bij je past. Voor een vast bedrag per maand kan je jouw bedrijf naar behoren beschermen en de financiële schade voorkomen door ongelukkige gebeurtenissen. Zorg wel voor het maken van een goede vergelijking.