Home » Ondernemersnieuws » cryptocurrency » Wat kun je allemaal doen met digitaal geld?

Wat kun je allemaal doen met digitaal geld?

Geplaatst in: cryptocurrency

2017 was hét jaar voor de Bitcoin. In dit jaar steeg de populariteit van het globale betaalmiddel. Door de enorme fluctuaties in waarde werden beleggers van de ene op andere dag miljonair. Mensen verkochten zelfs hun huis, om zo meer geld te kunnen investeren in de Bitcoin. Vanwege deze gekte kwam digitaal geld, wereldwijd, goed onder de aandacht. Maar wat kan je hier dan allemaal mee?

Eerst begrijpen…

Om te weten wat je met digitaal geld kan doen, moet je toch wat technische achtergrond verkrijgen. Digitaal geld is om te beginnen een synoniem, wat gelijk staat aan elektronisch geld. Het wordt dus elektronisch uitgewisseld. Tegenwoordig heeft een groot deel van de wereld een bankrekening waar geld op staat, wat giraal geld wordt genoemd. Met dit digitale geld ben je in staat om te kunnen betalen voor welk product je ook maar wilt. Zo kan je hiermee bijvoorbeeld een Bitcoin kopen. Je zet jouw digitale geld om in een andere digitale munteenheid. Maar waarom zou je dit doen?

Investeren in cryptovaluta

Het investeren in cryptovaluta is mede door de Bitcoin gestegen. De vraag naar de munt steeg in 2017 zo snel, wat ervoor zorgde dat de munt enorm fluctueerde. De ene dag was munt nog 10.000 $ waard, de andere dag zelfs 20.000 $. Door deze enorme waardeveranderingen werd het voor investeerders al snel aantrekkelijk om ook cryptovaluta in te kopen. Ethereum kopen, ook een wel bekende cryptovaluta, behoorde ook onder de categorie populaire investering.

Wat kan je verder dan met digitaal geld?

De Bitcoin is ontstaan als een alternatief op het huidige betaalsysteem. Het verschil tussen de ‘oude’ manier van betalen en deze nieuwe technologie, is de derde partij. Normaal gesproken gaat het geld waarmee jij iets koopt via de bank naar de verkoper. Wanneer je cryptovaluta gebruikt als transactiemiddel, gaat het geld direct van de koper naar de verkoper. De transactie gaat dus sneller én het scheelt transactiekosten. Wanneer je hier op (grote schaal) gebruik van maakt, scheelt het je dus geld. Zo kan je jouw bestelde maaltijd betalen bij Thuisbezorgd met de Bitcoin, of bestel je producten online. Wel let je er op dat het aanbod in winkels die de Bitcoin accepteren, (nog) gering is.

Denk er dus goed over na of het voor jou interessant is om te investeren in cryptovaluta, de waardes fluctueren en je moet goed weten wat je doet.