Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Wat komt er kijken bij het online oprichten van een BV?

Wat komt er kijken bij het online oprichten van een BV?

Geplaatst in: algemeen

Gaat jouw ondernemershart van het idee van een eigen BV harder kloppen? Is je idee al helemaal uitgedacht en wil je snel én online aan de slag? Zoek dan niet verder. Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje. Zo weet jij waar je aan toe bent en kan je zonder hoge notariskosten en ingewikkelde procedure je BV vanuit je werkkamer thuis oprichten.

Waarom online je BV oprichten?

Twijfel je nog over of je de oprichting rechtstreeks bij de notaris wil doen of online? Geen zorgen, wij stippen de voordelen van een online oprichting kort voor je aan. Allereerst is het proces van de oprichting online heel eenvoudig. Met slechts een paar stappen is jouw BV binnen enkele dagen opgericht. Dit vaak in tegenstelling tot het proces bij de notaris, dat erg ingewikkeld, prijzig en lang kan zijn.

Daarnaast is het bij Ligo bijvoorbeeld mogelijk om de afspraak voor het oprichten van de BV via een video call te doen verlopen. Zo hoef je niet fysiek langs bij de notaris en bespaar jij jezelf lange reistijden en in sommige gevallen zelfs hoge reiskosten. Zeker in deze tijden is het fijn om jouw onderneming vanuit de comfort van jouw eigen huis te starten.

Tip: hier moet je aan denken voor jij je BV opricht

Voordat jij je BV gaat oprichten, is het belangrijk dat je nagaat hoe jij je opties het beste kan benutten. Op die manier ben je verzekerd van een goede start. Is de BV bijvoorbeeld wel de juiste rechtsvorm voor jou? Laat je ook adviseren of een holding verstandig is in jouw situatie, dit kan je namelijk veel geld besparen. Meer weten over of de holding? Download dan de gratis holding gids vol met tips.

Hoe richt je online je BV op?

Nadat de volgende stappen zijn doorlopen, is jouw BV al binnen enkele dagen van de grond:

 1. Vul online binnen enkele minuten de vragenlijst in
  Deze vragen hebben betrekking op alles wat de notaris van je nodig heeft om je BV te kunnen oprichten.
 2. Bekijk de conceptakte en upload benodigde documenten
  Na het beantwoorden van de vragen kan je vaak direct je conceptakte inzien en de documenten die de notaris van je nodig heeft uploaden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je identiteitsbewijs.
 3. Plan een afspraak in met de notaris
  Wanneer jij je concept akte hebt ingezien en alle documenten zijn geupload, kan de notaris van start. Er zal een afspraak worden ingepland waarop de notaris jou kan identificeren. Dit kan zowel fysiek als via een video call.
 4. Vergeet niet om ook zaken te regelen voor na de oprichting van je BV
  Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlaging van het DGA salaris, het openen van een zakelijke bankrekening of de benodigde contracten om alles binnen je BV goed te kunnen regelen. Advies nodig? Het Ligo Team helpt je graag.

Direct online je BV oprichten?

Heb je nog vragen? Stel ze gerust aan ons team van juristen en notarissen. We helpen je graag bij alles wat nodig is voor de oprichting van jouw BV en staan met vrijblijvend advies voor je klaar via 020-3031043. Daarnaast kun je elke dag van 9u tot 23u met al je vragen terecht op onze online chat op de website. Ook in het weekend!

Heb je na de oprichting nog bepaalde essentiële contracten nodig? Ook dan kan je bij Ligo terecht!

Het Ligo Team