Home » Ondernemersnieuws » innovatie » Wat kan een 3D-printer voor bedrijven betekenen?

Wat kan een 3D-printer voor bedrijven betekenen?

Geplaatst in: algemeen, innovatie

Een 3D-printer kan ontzettend handig zijn voor je bedrijf. Er zijn dan ook steeds meer bedrijven die een 3D-printer aanschaffen. Of je nu een groot of klein bedrijf bent, de kans is groot dat het voor jou ook een mooie toevoeging kan zijn voor je bedrijf. Het is wel belangrijk om een 3D-printer te kiezen die bij je past, er zit namelijk veel verschil in niet alleen de kwaliteit, maar natuurlijk ook de prijs. Zo kun je een professionele 3D printer zoals een ultimaker kopen, maar er zijn ook goedkopere varianten. Ben je ook benieuwd wat het voor jou kan betekenen? Wij vertellen je graag wat je er allemaal mee kan doen!

Producten testen

Een nieuw product op de markt brengen kost vaak een hoop geld. Daarnaast weet je vaak niet zeker of het product dat je wilt maken wel in de smaak valt. Daarom is het goed om dit eerst te testen. Hiervoor is een 3D-printer perfect. Je kunt namelijk snel en makkelijk een voorbeeld versie van je product printen. Hiermee kun je nagaan of er nog aanpassingen aan gedaan moeten worden en of je product in de smaak valt bij je doelgroep. Een groot voordeel van 3D-printers is dat je ontzettend veel verschillende materialen kunt uitprinten, vooral bij de professionele varianten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van de volgende materialen:

  • Hout
  • TPE
  • Metaal
  • Carbon
  • PLA
  • ABS

Personaliseren van producten

Ook is het makkelijk om producten snel en makkelijk te personaliseren wanneer je gebruik maakt van een 3D-printer. Dit zorgt ervoor dat je meerwaarde levert aan je klant, en unieke producten kunt maken. Deze functie wordt dan ook door veel mensen gebruikt. Het veranderen van kleuren en tekst op een product is heel makkelijk te doen. Je zou dus voor al je klanten een andere versie kunnen maken terwijl het product in de basis eigenlijk hetzelfde is.

Promotiemateriaal

Ook is het mogelijk om promotiemateriaal te maken met een 3D-printer. Dit is waarschijnlijk niet de belangrijkste reden om een 3D-printer aan te schaffen maar het is wel een leuke bijkomstigheid. Zo kun je bijvoorbeeld gepersonaliseerde sleutelhangers maken, of iets anders in die richting. Wil je ook graag van dit soort promotiemateriaal maar ben je niet van plan om een 3D-printer te kopen? Er zijn ook bedrijven die dit voor je kunnen doen!