Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Wat doe je als het niet lukt met je eigen onderneming?

Wat doe je als het niet lukt met je eigen onderneming?

Geplaatst in: algemeen

Ondernemers hebben regelmatig last van zware tijden. Bijvoorbeeld omdat de economie even niet mee zit, of omdat er veranderingen aan de gang zijn binnen een bepaalde markt. Je doet natuurlijk zo goed mogelijk je best om hierop in te spelen en je concurrenten bij te blijven. Helaas lukt dit niet altijd en zijn sommige ondernemers zelfs genoodzaakt om de activiteiten stop te zetten. De kans is dan groot dat je weer ergens in dienst moet, dit zal even wennen zijn. Maar niet getreurd, wij vertellen je namelijk precies hoe je binnen no time weer een nieuwe baan hebt.

Maak gebruik van je netwerk

De meeste ondernemers hebben een groot netwerk. Dit heb je natuurlijk opgebouwd door jarenlang zaken te doen met allerlei verschillende mensen. Wanneer je altijd naar tevredenheid hebt gehandeld, kun je hier gebruik van maken. Er zullen vast en zeker bedrijven zijn die jou graag willen hebben. Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt, maar het is zeker een goede optie. Doordat deze bedrijven een positieve ervaring met jou hebben gehad, heb je een stapje voor en word je sneller aangenomen.

Vacatures zoeken

Ben je op zoek naar werk, dan kun je op verschillende manieren gaan zoeken naar vacatures. Zorg dat je voor diverse manieren kiest, het kan namelijk zijn dat bedrijven op verschillende manieren een vacature onder de aandacht brengen. We hebben een aantal opties voor je op een rijtje gezet. Of je nu zoekt naar een vacature Zuid Limburg of Amsterdam, er zitten vast wel wat goede ideeën voor je bij.

  • Maak gebruik van vacature websites
  • Houd LinkedIn goed in de gaten
  • Meld je aan bij een recruiter
  • Kijk op de website van een bedrijf
  • Plaats een bericht op social media

Vertel over je ervaring als ondernemer

Op het moment dat je onderneming niet is gelukt, hoef je dat helemaal niet te zien als iets om je voor te schamen of als iets slechts. Het laat zien dat je initiatief neemt en een goede houding hebt door een onderneming te beginnen. Jaarlijks zijn er tal van bedrijven, groot of klein, die failliet gaan. Juist door open en eerlijk te zijn in een sollicitatiegesprek, scoor je punten. Bedrijven hebben graag mensen in dienst die een ondernemende houding hebben en het niet eng vinden om op mensen af te stappen.