Home » Ondernemersnieuws » financiën » Wat betekenen termen zoals ‘no cure no pay’ en ‘flat fee’ bij incassotrajecten?

Wat betekenen termen zoals ‘no cure no pay’ en ‘flat fee’ bij incassotrajecten?

Geplaatst in: administratie, financiën

Ondernemen is ontzettend leuk, maar er zijn ook minder fijne dingen – zoals klanten die hun rekeningen niet op tijd betalen. Als dit voor de eerste keer gebeurt, kan het voor stress zorgen. Iedereen raadt je vast aan om met een incassobureau samen te werken, maar die sites staan vol met termen zoals ‘no cure no pay’, ‘flat fee’ en meer. Maar geen nood om te stressen! In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over incassobureaus, hun werkwijze en de lingo, de taal.

Wanneer moet je een incassobureau inschakelen?

Als je klant plotseling niet meer reageert of rekeningen ineens niet meer betaalt, is het altijd een goed idee om even te bellen en te vragen wat er gaande is. Mocht je hen niet kunnen bereiken, dan is het belangrijk om snel te schakelen. Je wilt immers zelf niet in de problemen komen met je liquiditeit of achteraan de rij staan voor terugbetaling mocht je klant failliet gaan. Dan is het tijd om samen te werken met de professionals van een incassobureau!

Wat betekent de lingo van een incassobureau?

Op sites van incassobureaus zijn er enkele veelgebruikte woorden die wat verwarring kunnen zaaien.

Zo staat er vaak ‘no cure no pay incasso’. Dit houdt in dat het incassobureau enkel wordt betaald als ze erin slagen het geld te innen. Hun vergoeding wordt dan betaald door je debiteur, bovenop wat ze aan jou moeten betalen. Dit is een heel handige service voor jou als ondernemer, omdat je geen ‘flat fee’ of vaste kosten moet betalen vooraleer een incassobureau aan jouw case start.

Waar moet ik nog op letten als ik een incassobureau kies?

Als je een incassobureau kiest, is het altijd een goed idee om de (Google) reviews eerst te lezen. Zo weet je meteen wat andere mensen van een incassobureau vinden. Ook is het belangrijk om hun slagingspercentage te weten. Goede bureaus hebben er geen probleem mee om hun cijfers van het voorgaande jaar te delen. Voor je je contract tekent, is het ook altijd een goed idee om te vragen hoe snel ze aan je case kunnen beginnen. Je wilt immers niet dat alles zo lang duurt dat je debiteur al failliet is voor jij kunt aankloppen.

Bij Credifin Nederland kun je bijvoorbeeld je incassotraject in slechts 5 minuten indienen en je incassotraject 24/7 online volgen. Wel zo handig.

Veel succes met je incassotraject!