WordPress is oorspronkelijk gestart als CMS systeem voor bloggers, de laatste jaren is dit sterk veranderd. Het is nu een CMS systeem dat door ontzettend veel mensen wordt gebruikt om een website mee op te zetten. Ongeveer 30% van alle websites draait dan ook op wordpress. Er zitten erg veel mogelijkheden in het systeem en daarom laten veel bedrijven een WordPress webshop ontwikkelen. Toch voldoet het niet altijd, er zijn ook gevallen waarbij je beter voor een ander systeem kan kiezen. Wij geven je wat meer informatie zodat je het beste CMS systeem voor je website kunt kiezen.
Productaantallen
Voor kleine of middelgrote webshops is WordPress een goede optie. Wanneer je een webshop hebt met heel veel producten kun je beter voor een ander systeem kiezen, vaak is Magento dan een betere optie. Dit komt omdat een WordPress webshop behoorlijk langzaam kan worden als je ontzettend veel producten op je webshop hebt staan. Hierbij gaat het om aantallen vanaf 50.000 producten. Ook als je webshop in meerdere talen beschikbaar is, kan dit het geval zijn, hierdoor is je webshop een stuk groter. De structuur van je webshop wordt dan rommelig, ook kan het voor een hoop extra inspanning zorgen. Wanneer je 10.000 producten op je webshop hebt staan, en er 5 talen beschikbaar zijn kom je ook op de 50.000 producten.
Websites die als webapplicatie fungeren
Wanneer een website als webapplicatie fungeert kun je beter niet voor WordPress kiezen. Een complexe webapplicatie met veel dataverwerking zorgt ervoor dat de vaste structuren de ontwikkelingen in de weg staan. Daarnaast leent de software van WordPress zich niet voor het efficiënt ontwikkelen van webapplicaties. Als je wel een WordPress website hebt kun de webapplicatie functionaliteiten beter loskoppelen van WordPress.
Veel complexe functionaliteiten
Wanneer een website veel complexe functionaliteiten heeft, is WordPress geen goede keuze. WordPress heeft dan namelijk een hoop nadelen, waardoor je beter voor een ander CMS kan kiezen. Een meertalige webshop met een B2B omgeving werkt bijvoorbeeld nog prima, maar wanneer hier nog een hoop functionaliteiten aan toe worden gevoegd verloopt de compatibiliteit niet soepel. Vooral wanneer je veel plugins van verschillende ontwikkelaars gebruikt is dit het geval.
Een WordPress website lijkt al snel een goede optie, voor de meeste websites is dat ook het geval. Wanneer je niet zeker weet of een WordPress de juiste mogelijkheid is, of dat je beter voor een ander CMS kunt kiezen, is het slim om je goed te laten adviseren over de mogelijkheden. Een verkeerd CMS zorgt namelijk voor een hoop problemen.