Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Wanneer heb je een business coach nodig?

Wanneer heb je een business coach nodig?

Geplaatst in: algemeen

Ondernemers schakelen steeds vaker de hulp van een business coach in. Maar wanneer heb je een ondernemerscoach of personal coach nodig? Wat voor bijdrage kan de hulp van een business coach leveren aan de groei van jouw onderneming en met wat voor specifieke vraagstukken kun je bij een business coach terecht? We hebben een aantal belangrijke beweegredenen voor je op een rijtje gezet.

 1. Je bedrijf levert niet genoeg op
  Je werkt iedere dag vol passie aan je ondernemerschap maar de uiteindelijke winst uit onderneming blijft laag. Welke tactiek je ook gebruikt: je omzet lijkt maar niet te groeien. En terwijl jij iedere dag hard door blijft werken vergeet je af en toe de balans op te maken en te kijken of je onderneming daadwerkelijk (nog) wel winstgevend is. Een professionele business coach van ondernemingen zoals bijvoorbeeld Tibor.nl helpt je om even vanuit een ander perspectief naar je onderneming en je verwachtingen te kijken. Je duikt samen in de ‘waarom’ achter je onderneming en gaat op zoek naar opties en oplossingen om deze weer winstgevend te maken. Een business coach is gespecialiseerd in dit soort zaken en kan vanuit een eigen professionele hoek naar jouw onderneming kijken. Hierdoor kan de coach jou van adviezen voorzien waar je zelf waarschijnlijk nog niet aan gedacht had.
 2. Je bent op zoek naar nieuwe input
  Wanneer jij iedere dag vol passie met je onderneming bezig bent is het soms lastig om er even vanuit helikopterperspectief op neer te kijken. Waar zijn de mogelijkheden tot groei? Welke processen kunnen makkelijker of efficiënter en hoe staat het eigenlijk met je team? Een business coach kan vanuit een fris perspectief met je meekijken en je hierdoor inzichten geven die jouw bedrijf kunnen laten groeien of verder kunnen laten ontwikkelen. Op deze manier kun jij weer vernieuwende keuzes maken en je bedrijf nieuw leven inblazen.
 3. Een toekomstvisie vaststellen
  Waar wil jij in de toekomst met je onderneming naar toe en hoe ga je dit doel behalen? Het stellen van doelen is al lastig genoeg; en het opstellen van een plan om deze te behalen is nog lastiger. Een duidelijke visie helpt je om je bedrijf richting te geven en keuzes te maken die bij deze visie passen; en een business coach kan je helpen om deze visie scherp te stellen en de doelen meetbaar te maken. Zo kun je sneller concrete resultaten behalen.
 4. Je wilt fouten voorkomen
  Net als ieder mens heeft ook ieder bedrijf sterke en zwakke punten. Het enige nadeel is dat jij de zwakke punten van je bedrijf misschien niet meer zo scherp ziet als dat een externe partij dit doet. Een business coach helpt je om zowel je persoonlijke als je bedrijfsmatige valkuilen in kaart te brengen zodat je concreet aan het werk kunt om deze valkuilen zoveel mogelijk te vermijden.
 5. Je wilt minder werken
  Wil je zelf minder doen, meer uitbesteden en uiteindelijk misbaar zijn in je eigen onderneming? Dan is hier een goed en doordacht plan van aanpak voor nodig. Ook dit is iets waar een ondernemerscoach je bij kan helpen. Samen werk je aan een toekomstvisie en de stappen die nodig zijn om deze droom werkelijkheid te laten worden.