Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Wacht niet te lang met besluiten of je dit jaar een kerstpakket geeft

Wacht niet te lang met besluiten of je dit jaar een kerstpakket geeft

Ondernemers hebben geen makkelijke tijd achter de rug, en voor velen zijn ook de vooruitzichten nog ongewis. De coronacrisis heeft erin gehakt op een manier die we nooit hadden kunnen voorzien. Ook voor werknemers is het niet gemakkelijk. Zij moeten hun werkwijze flink aanpassen aan de omstandigheden en zitten in sommige gevallen in de rats over het voortbestaan van hun baan. Een teken van waardering kunnen ze wel gebruiken. Een kerstpakket aan het eind van het jaar is zo’n blijkt van waardering. Hoewel het nog vroeg is en de financiën van het bedrijf onzeker zijn, is het toch verstandig om nu alvast na te gaan denken over of je dit jaar een kerstpakket wilt schenken.

Een blijk van waardering

Natuurlijk ontvangen medewerkers een salaris voor hun inspanningen. Maar dat betekent niet dat ze niet af en toe een extra stukje waardering kunnen gebruiken. Dat kan in de vorm van een kerstpakket. Mochten de financiën dit niet toelaten, dan is het belangrijk om je als ondernemer te realiseren dat de meeste waardering blijkt uit het gebaar een persoonlijk woord dat je daarbij meegeeft. Met andere woorden: als je jouw werknemers niet in materiële zin je waardering kunt tonen, kan dat ook met een kleiner geschenk en persoonlijk boodschap.

Originaliteit heeft tijd nodig

Een van de redenen waarom je hier nu al over na moet denken, is dat originaliteit en het overbrengen van de indruk dat je er moeite in hebt gestoken niet op het allerlaatste moment geforceerd kan worden. Laat je het op dat allerlaatste moment aankomen om er mee bezig te gaan, dan is de kans dat je met een leuk idee komt voor een origineel kerstpakket niet bijzonder groot. En dat is jammer, want dan steek je er wel het geld in, maar loop je toch de kans dat je medewerkers niet bijster onder de indruk zullen zijn van het resultaat van je inspanningen.

Beschikbaarheid en prijs

Dan is het ook nog zo dat hoe langer je wacht, hoe minder opties er beschikbaar blijven bij leveranciers van kerstpakketten. Zo kun je voor de situatie komen te staan dat je eigenlijk een kerstpakket voor mannen wilt, maar er enkel nog kerstpakketten te verkrijgen zijn die eigenlijk meer op vrouwen gericht zijn. Daar komt bij dat het vaak de duurdere kerstpakketten zijn die overblijven, waardoor je ongewenst meer moet uitgeven dan gepland of het juist moet laten zitten omdat het niet meer in het budgetpast. En dat zou zonde zijn.

Waak er dus voor dat je jezelf niet in de vingers snijdt door het tot op het laatste moment te laten liggen. Je hardwerkende medewerkers verdienen daarnaast ook dat extra beetje waardering dat je kunt uiten door een leuk kerstpakket te geven.