Home » Ondernemersnieuws » websites » Waarom webhosting interessant is voor een bedrijf

Waarom webhosting interessant is voor een bedrijf

Geplaatst in: websites

Als je een domeinnaam hebt kunnen mensen jouw site gaan bezoeken. De data op je website moet wel 24 uur, 7 dagen per week bereikbaar zijn. Er zijn mensen die ervoor kiezen om zelf een server te maken, alleen dit kost veel tijd en geld. Een ander alternatief is webhosting. Met webhosting huur je een server, waarmee je veel kan besparen. Kies hierbij voor betrouwbare webhosting; hierdoor word je sneller gevonden in zoekmachines, zoals Google. Maar wat zijn de andere voordelen van webhosting? We leggen het graag uit in dit artikel, dus lees snel verder.

Hoger scoren in zoekmachines door snellere laadtijd

Om hoger te scoren in zoekmachines zijn er een aantal trucjes die je kan toepassen. Een van de meeste bekende manieren is het gebruiken van zoekwoorden. Dit zijn de termen waar mensen op zoeken, zodat zij bij jouw site terechtkomen. Een andere manier is het versnellen van de laadtijd van een site. Google beloont sites die sneller laden met een hogere plek in de zoekresultaten. Hoe kan je ervoor zorgen dat jouw website sneller laadt? Simpel: gebruik betrouwbare webhosting. Hiermee krijg je een snelle server waar jij alleen of samen met anderen gebruik van maakt.

Zorg voor een veilige site

Naast een snelle laadtijd waardeert een zoekmachine zoals Google het ook dat een website veilig is. Maar wat is een veilige website? Of een website veilig is kun je zien aan het groene slotje in de zoekbalk. Dit groene slotje geeft aan dat de connectie met de site versleuteld is. Hierdoor komen jouw gegevens niet in de handen van internetcriminelen. Als je gebruikmaakt van webhosting kan een bedrijf ook een SSL-certificaat toevoegen. Hiermee wordt alle data en informatie van een klant vergrendeld. Zo wordt er optimale veiligheid gecreëerd.

Tijd over hebben voor andere nuttige taken

Door gebruik te maken van webhosting bespaar je veel tijd. In het begin kost het tijd en moeite om een site op te zetten. Maar het zelf onderhouden van een site kost nog veel meer tijd. Een webhostingbedrijf zorgt er daarnaast voor dat jouw site niet zomaar wordt gehackt. Mocht een site toch worden gehackt, hebben zij back-ups en zijn de gegevens beveiligd. Als je dit zelf moet doen krijg je hier slapeloze nachten van. Kortom door dit uit te besteden kun je jouw tijd elders besteden.

Welk webhostingbedrijf moet ik kiezen?

Het belangrijkste is dat je een bedrijf kiest die het beste bij jouw past. Denk hierbij aan hoe jij als persoon in elkaar steekt, maar denk ook aan de eisen die je aan een bedrijf stelt. Je eisen mogen best hard zijn, want je wilt tenslotte het maximale uit je site halen. Bijvoorbeeld dat de klantenservice 7 dagen per week bereikbaar is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij TransIP. De werknemers van dit bedrijf zijn 7 dagen aanwezig en helpen jou met al jouw vragen.