Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Waarom vloerweegschalen ideaal zijn voor industriële weeg- en afvultoepassingen (3 redenen)

Waarom vloerweegschalen ideaal zijn voor industriële weeg- en afvultoepassingen (3 redenen)

Geplaatst in: algemeen

Een goede gewichtsregistratie is cruciaal bij het afvullen van pallets, kisten en IBC’s voor handelsdoeleinden. Te veel afvullen kóst een bedrijf tenslotte geld en te weinig product leveren doet dat indirect ook (in verband met gedesillusioneerde klanten). Met geijkte vloerweegschalen voorkom je beide scenario’s en ben je verzekerd van solide wegingen. 3 redenen waarom de industrie beter af is met een vloerweegschaal.

1.    Zeer robuuste constructie

Met uitvoeringen in rvs en gelakt staal weet je op voorhand dat je met robuuste weegsystemen te maken hebt. Wil je helemaal op safe spelen? Met een extra frame rondom het weegplateau wordt schade als gevolg van botsingen met heftrucks voorkomen (zo ook onnodige en hoge herkeuringskosten!).

Ook in explosiegevaarlijke omgevingen zijn vloerweegschalen inzetbaar. ATEX-gecertificeerde vloerweegschalen zijn geschikt voor ruimtes waarbinnen er sprake is van een verhoogd risico op stof- of gasexplosies. Dit scenario komt vaker voor dan je denkt. Hier is bijvoorbeeld sprake van wanneer tijdens het weegproces poederachtige producten of ethanolhoudende vloeistoffen worden afgevuld en bij het afvullen statische elektriciteit wordt opgebouwd.

2.   Ingericht op logistieke processen

Waar producten worden verwerkt, verreden en opgeslagen telt elke centimeter. Met afmetingen die beginnen vanaf 100 x 100 cm nemen vloerweegschalen bijzonder weinig ruimte in op de werkvloer. De lading kan door transportmaterieel vanuit meerdere hoeken worden aangevoerd. Dit is ideaal voor nauwe doorgangen waar men zich geen grote draaicirkel kan permitteren.

3.   Hygiënisch ontwerp

In industrieën waar strenge hygiëne-protocollen gelden, zoals HACCP, worden aanvullende eisen gesteld aan machinerie in verband met mogelijke contaminatie. Met een RVS-uitvoering vloerweegschaal is natte reiniging en stoomreiniging mogelijk voor optimale hygiëne. In de voedselverwerkende industrie is dat een must. Sommige vloerweegschalen beschikken daarnaast over opklapdeksels ter voorkoming van stofophoping.

Kies voor een erkend bedrijf

De ene industrie is de andere niet, en dat geldt ook voor vloerweegschalen. Laat je daarom altijd adviseren door een erkend bedrijf (zo nodig om de situatie bij jou op locatie te laten beoordelen). Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Wil je meer informatie? Bezoek dan www.abweegtechniek.nl