Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Waarom privé- of juist zakelijk een auto leasen

Waarom privé- of juist zakelijk een auto leasen

Geplaatst in: mobiliteit

Het kan voor werk handig zijn om in het bezit te zijn van een auto. Toch kan het voorkomen dat je momenteel niet over de financiële middelen bezit om een auto te kopen. Dat is niet erg want gelukkig bestaat de optie om een auto te leasen bij een maatschappij. Een auto kun je op twee manieren leasen namelijk zakelijk leasen of privé leasen. Nu vraag je je misschien af wat is nou het verschil tussen deze twee opties? Dat verschil zit hem vooral fiscaal technisch. Dit betekent dat als jij met een auto die je zakelijk least ook voor privédoeleinden gebruikt, dus meer dan 500 kilometer per jaar privé met de auto rijdt, de belastingdienst de auto als inkomen ziet en je hier dus ook belasting over dient te betalen.

Het verschil tussen private lease en zakelijke lease is dat je de auto direct van een maatschappij leaset zonder dat hier een bedrijf tussen komt. Omdat het niet via een bedrijf gaat geldt de auto als jouw eigen bezit want de auto wordt op jouw naam geregistreerd. Een van de voordelen van private lease is dus dat de auto niet bij het inkomen hoeft opgeteld te worden, waardoor je gewoon wegenbelasting betaald in plaats van inkomstenbelasting.

Het verschil en de overeenkomsten tussen een zakelijke lease auto en een privé lease auto

Er zijn tussen private leasen en zakelijk leasen een aantal verschillen en een aantal overeenkomsten, ik zet ze hieronder voor je op een rijtje:

Overeenkomsten

  • Je betaalt een vast bedrag per maand
  • Mocht er iets gebeuren met de auto dan is er vervangend vervoer voor jou
  • Door heel Nederland word je geholpen als je pech hebt
  • Het onderhoud en de verzekering zijn hetzelfde

Verschillen

Bij zakelijke leasen dien je nog met wat extra punten rekening te houden, namelijk:

  • Dat je budget wordt opgegeven in de zaak, je hebt dus een beperkte keuze
  • Ook moet je over het algemeen je ritten registreren. Daarnaast mag je lang niet altijd privé rijden met een auto die je zakelijk least.
  • Bijtelling
  • De auto wordt op naam van de zaak geregistreerd en niet op jouw naam.

Welke auto zou men kunnen leasen?

Als je op zoek bent naar een auto die je kunt leasen dan zijn er natuurlijk vele mogelijkheden, het hangt maar net van jou voorkeur af. Zo kun je bijvoorbeeld een Alfa Romeo private leasen. Gaat je voorkeur uit naar een sportieve auto? Dan is de Alfa Romeo Stelvio een aanrader. Wat helemaal fijn is, is dat deze auto omtrent algemene veiligheid maximaal scoort. Maar ben je juist op zoek naar een ruim model van Alfa Romeo, dan is de Alfa Romeo Giulia aan goede optie, aangezien dit een ruim model is met genoeg kofferbakruimte.

Waar kan ik een auto leasen?

Wil je een Alfa Romeo  privé leasen? Dan kan dat via autowinkel. Je kunt het gewenste model auto uitkiezen en vervolgens uit één van de drie pakketten kiezen, afhankelijk van jouw budget. Wil je bijvoorbeeld voordelig rijden dan is de budget optie een keuze, echter heb je hierbij wel een hoger eigen risico. Kies je voor smart dan kies je voor een pakket met een fijne balans tussen zekerheid, flexibiliteit en de juiste prijs. Wil je voor geen verrassingen komen te staan en alles tot in de puntjes geregeld hebben dan is het top pakket de juiste keuze. Neem een kijkje op de website van autowinkel als je benieuwd bent naar al jouw mogelijkheden.