Home » Ondernemersnieuws » financiën » Waarom onderzoek belangrijk is voordat je gaat beleggen

Waarom onderzoek belangrijk is voordat je gaat beleggen

Geplaatst in: financiën

Tenzij je het geld op je rug hebt groeien, of dat je het jezelf kan veroorloven om als je geld te verliezen, is het verstandig om enig onderzoek te doen voordat je ergens in gaat beleggen. De financiële markten zijn erg fragiel, alles wat nu piekt zal normaal gesproken vroeg of laat ook weer in elkaar storten.

Wanneer je nieuw bent in de wereld van beleggingen, is het erg verstandig om een expert als Fisher Investments te raadplegen. Mocht je toch liever alles zelf uitzoeken, is research erg belangrijk voordat je daadwerkelijk belegt in iets.

Kun je het veroorloven om te beleggen?

Voordat je iets gaat doen, kijk dan kritisch naar je financiën om zeker te weten dat je het jezelf kunt veroorloven om te investeren. Mocht je niet al te veel spaargeld hebben, en al helemaal niet kan veroorloven om dit te verliezen, ben je beter af om je geld op een spaarrekening te zetten.

Ben je in voor een risico?

Sommige investeringen zijn risicovoller dan andere. Iedereen kijkt anders tegen risico’s aan, dus stel vast wat jouw visie hierop is voordat je gaat investeren. Nogmaals, ben je bang om geld te verliezen, doe dan grondig onderzoek en kies geen risicovolle investeringen.

Je succes of mislukking in de beleggingsmarkt hangt af van je kennis die je op dat moment hebt. Informatie over aandelen, obligaties en andere beleggingsvormen kan elke minuut veranderen. Door je te verdiepen in een markt die je ook daadwerkelijk interesseert, zal je kans vergroten om ook de juiste beslissing te maken.

Blijf up to date over de status van de wereldeconomie, aangezien dit een zeer groot effect heeft op de financiële markten. Lees financiële kranten, artikelen en magazines en leer patronen te herkennen aangezien de financiële markt erg schommelt.

Kies jouw beleggingsmethode

Zodra je voor jezelf duidelijk hebt gemaakt welk type risico je wilt lopen, maak dan een shortlist van enkele fondsen of beleggingsmethodes die jou interesseren. Volg deze een tijdje en kijk hoe ze zich ontwikkelen. Let vooral op consistentie, zodat je niet afgaat op eenmalige pieken. Waar je naar op zoek moet gaan zijn fondsen die consistent presteren over een langere tijdsperiode, hoewel je moet opletten dat dit vaak ook afhankelijk is van de fondsbeheerder. Mocht die weggaan, zou het kunnen gebeuren dat het fonds qua performance daalt.

Controleer de investeringskosten

Vaak zijn er kosten verbonden aan beleggingsfondsen. Lees de kleine lettertjes om te achterhalen wat deze zijn. Fondsen die actief gemanaged worden vragen vaak vergoedingen voor managementservices. Dit is prima wanneer je daarmee goede resultaten behaalt, maar mocht je je beleggingskosten laag willen houden is het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn.

Onderzoek garandeert geen goede ROI, maar het vermindert wel de mogelijkheid van mislukking. Onthoud om regelmatig je doelen en portfolio te belichten, zodat je maximaal rendement kan behalen uit je investering.