Home » Ondernemersnieuws » huisvesting » Waarom LED verlichting een interessante optie kan zijn voor bedrijven

Waarom LED verlichting een interessante optie kan zijn voor bedrijven

Geplaatst in: duurzaamheid, huisvesting

LED verlichting is een populair en energie-efficiënt alternatief voor traditionele verlichting in bedrijven. LED verlichting gebruikt tot wel 90% minder energie dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan, wat betekent dat ze minder vaak hoeven te worden vervangen. Dit kan bedrijven helpen om hun energiekosten te verlagen en hun CO2-voetafdruk te verkleinen.

Lagere energiekosten

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van led verlichting in bedrijven. Ten eerste zijn ze zeer energie-efficiënt, wat betekent dat ze minder stroom verbruiken en daardoor minder CO2 uitstoten. Dit kan bedrijven helpen om hun energiekosten te verlagen en hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Led-lampen produceren ook minder warmte, waardoor de energie maximaal wordt gebruikt. Voor een magazijn, fabriek of werkplaats is industriële led verlichting zeer geschikt. In deze industriële sector wordt vaak nog TL verlichting gebruikt, terwijl  je met LED verlichting veel meer energie bespaart.

Duurzaamheid

Daarnaast is LED verlichting ook zeer duurzaam. Ze kunnen tot wel 50.000 uur meegaan, wat betekent dat ze minder vaak hoeven te worden vervangen. Dit kan bedrijven helpen om hun onderhoudskosten te verlagen en hun afval te verminderen. LED verlichting is ook gemakkelijk te dimmen, wat kan helpen om energie te besparen en een comfortabeler werkomgeving te creëren.

Hoge lichtkwaliteit

De lichtkwaliteit van LED verlichting wordt bepaald door verschillende onderdelen. Deze bestaat uit: kleurtemperatuur, kleurweergave en kleurkwaliteit. Deze beïnvloeden hoe het licht werkt én hoe deze ervaren wordt. Wanneer je kiest voor LED verlichting voor je bedrijf heb je keuze uit verschillende kleurtemperaturen, van warm wit tot koel wit, zodat bedrijven de juiste verlichting kunnen kiezen voor hun specifieke behoeften. Deze kleurtemperaturen worden uitgedrukt in Kelvin. Hierbij geldt: hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder de kleur van het licht wordt. Voor LED verlichting werkplaats is neutraal wit licht van 5000K een goede kleurtemperatuur.

Keuze uit verschillende soorten led verlichting

Er zijn veel soorten LED verlichting beschikbaar voor bedrijven, waaronder inbouwspots, plafondlampen en wandlampen. Bedrijven kunnen ook kiezen voor led-strips of led-buizen voor accentverlichting of algemene verlichting.

Lichtplan laten opstellen

Wil je LED verlichting laten aanleggen? Dan is het handig om een specialist in te schakelen. LED Design Holland is een ervaren speler op het gebied LED verlichting voor bedrijven. Deze kan je voorzien van advies, ze kunnen de led verlichting leveren en installeren. Om de juiste verlichting te kiezen voor je bedrijf kunnen ze een lichtplan voor je opstellen. Ze ontwerpen met de juiste software een optimaal lichtplan. Met dit ontwerp krijg je een duidelijk beeld van de gehele ruimte. In dit lichtplan wordt de afmeting en vorm van armaturen, het aantal lichtbronnen, lichtsterke of lichtkleur opgenomen.

Hoewel LED verlichting in het begin misschien duurder lijkt dan traditionele verlichting, kunnen bedrijven op de lange termijn geld besparen door over te stappen op LED. Door hun lange levensduur en lage energieverbruik kunnen LED verlichting bedrijven helpen om hun energiekosten te verminderen.