Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Waarom kiezen voor chauffeursdiensten door een studentchauffeur?

Waarom kiezen voor chauffeursdiensten door een studentchauffeur?

Geplaatst in: mobiliteit

Prive chauffeursdiensten worden vaak gezien als een luxe en overbodige service waar men niet snel mee in verband wil worden gebracht. Toch is er nu een goedkopere versie die eigenlijk vooral voordelen heeft en zowel zakelijke als particuliere klanten veel kan opleveren; de Studentchauffeur.
Zit je voor je werk vaak lange afstanden in de auto, doe je graag mee aan de VrijMiBo of mag je wegens uiteenlopende redenen niet autorijden? Neem onderstaande voordelen van een studentchauffeur dan even door en wellicht vind je een goede reden om er binnenkort één in te huren.

Reistijd wordt werktijd

Zijn er regelmatig dagen dat je voor langere tijd in de auto zit omdat je een klant of cliënt moet bezoeken aan de andere kant van Nederland? Laat je dan rijden door een studentchauffeur.
Terwijl jij achterin zit te werken, rijdt een student je in jouw eigen auto naar bestemming. Zo wordt reistijd werktijd en is het mogelijk om afspraken voor te bereiden, een belangrijke call te hebben of overig werk af te ronden. Geen irritaties meer van files en je komt ontspannen aan op bestemming.
Tijdens de afspraak kan de chauffeur worden ingezet voor een boodschap of eventuele andere klus.

Een studentchauffeur rijdt je veilig en voordelig naar huis

Staat er een borrel of feestje op de planning? Rijd er rustig met je eigen auto naar toe en bespaar zo onnodig veel tijd, geld en moeite aan openbaar vervoer en taxi’s.
Een student chauffeur uit jouw eigen stad reist met het OV naar locatie en rijdt je vervolgens in jouw eigen auto terug naar huis. Bijna altijd voordeliger dan een taxi en je auto staat gewoon weer voor de deur!

Voordelige tarieven zonder extra kosten

De inzet van een studentchauffeur is om veel redenen erg voordelig. Met name op de doordeweekse dagen wordt er eigenlijk nooit meer betaald dan een laag uurtarief.

  • Studenten beschikken over een OV-jaarkaart waarmee ze gratis kunnen reizen binnen Nederland. Reiskosten zijn er slechts in het weekend of laat op de avond.
  • Een aantal organisaties beschikt over studenten door heel Nederland, de chauffeur zal dan vaak in eigen stad wonen. Reistijd wordt alleen gefactureerd bij enkele ritten.
  • De uurtarieven zijn laag en liggen vaak nog onder de €20,- per uur. Bij veel organisaties krijg je daar een gratis aanvullende verzekering bij en is er sprake van een introductietarief voor de eerste rit.

Alle chauffeurs hebben een streng selectietraject doorlopen. In enkele gevallen zitten er ook gecertificeerde studentchauffeurs in het bestand met een training van de Verkeersveiligheidgroep.