Home » Ondernemersnieuws » algemeen » Waarom kiezen steeds meer ondernemers en bedrijven voor een opslagruimte?

Waarom kiezen steeds meer ondernemers en bedrijven voor een opslagruimte?

Geplaatst in: algemeen

Tegenwoordig wordt er door veel particulieren een opslagruimte gehuurd om de eigendommen die simpelweg niet meer in huis passen op te slaan. Ook ondernemers hebben het huren van een opslagruimte ontdekt. Meestal maken deze ondernemers gebruik van Self-Storage. Zo kunnen zij makkelijke zakelijke spullen opslaan en deze op elk gewenst moment bekijken of ophalen. Waarom huren ondernemers nu een opslagruimte? Wij hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste redenen voor ondernemers om voor het bedrijf een opslagruimte te huren.

Geld besparen

Als ondernemer is het natuurlijk belangrijk om winst te maken en wil je zo min mogelijk onnodige kosten maken, daarom is het verstandig om na te denken over een opslagruimte. Een opslagruimte is vaak een goedkoper alternatief dan het aanschaffen van een groter bedrijfspand waar ook nog eens meer verplichtingen bij komen kijken. Als je de kosten van een bedrijfspand vergelijkt met de huur van een opslagruimte, is de huur van een opslagruimte natuurlijk veel lager en dit bespaard de ondernemer weer geld. Ook kun je met een flexibele ruimte makkelijke switchen naar een grotere of juist kleinere ruimte. Het is maar net waar jij als ondernemer op dat moment behoefte aan hebt. Je kunt er als ondernemer bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de voorraad in de opslagruimte op te slaan. Op deze manier hoeft niet het hele bedrijf verhuisd te worden en dit bespaard weer kosten, plus alle relaties blijven op hetzelfde adres bereikbaar.

Seizoensgebonden voorraad en gereedschap opslaan

Vele bedrijven zijn met de collecties en voorraad seizoensgebonden. Door een opslagruimte te ​huren heb je als ondernemer de mogelijkheid om in de zomer alle wintervoorraad daar op te slaan. En niet alleen de voorraad maar ook het interieur en accessoires. Denk aan alle kerstaccessoires die je als winkel hebt. Het is dus erg handig om een opslagruimte te huren wanneer je als bedrijf seizoensgebonden bent.

Archief opslaan

Er komt een moment dat je als bedrijf zo gegroeid bent, dat er geen ruimte meer is om alle administratie op te bergen. Zo moet de administratie van de belastingdienst alleen al minimaal zeven jaar bewaard worden. Het is dus erg belangrijk dat een bedrijf alle administratie die bewaard moet worden op een veilige plaats opslaat. Betreft de veiligheid is het hebben van een opslagruimte natuurlijk wel het veiligst. Alleen jij als ondernemer heeft toegang en bepaald welke personeelsleden dit eventueel ook hebben.

Meer veiligheid

Hoewel een opslagruimte veiliger dan je eigen huis of kantoor kan zijn, blijft het opslaan van waardevolle spullen en gevoelige informatie toch een risico om het daar op te slaan. Vaak blijft de angst dat deze spullen worden gestolen of dat het pand in brand vliegt. Het kan daarom een optie zijn om het pand dat je huurt te beveiligen.

Opslag tijdens verhuizing of verbouwing

Soms is een bedrijf of pand toe aan een nieuwe uitstraling, daarvoor wordt er vaak een opslagruimte gehuurd. Op deze manier kunnen alle meubels en spullen veilig opgeborgen worden terwijl het pand een make-over krijgt. Op deze manier worden beschadigingen voorkomen en daarbij loopt alles nu op rolletjes, want er zijn geen spullen die constant in de weg staan.

Gebruik je winkel als winkelruimte

Winkelpanden zijn tegenwoordig prijzig en daarom is het van groot belang dat de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk gebruikt wordt. Het is dus veel te kostbaar om deze ruimte te gebruiken als opslag of magazijn terwijl dit ook gebruikt kan worden als showroom, zodat je meer producten kan verkopen. Dus, meer ruimte voor de winkel, waardoor er meer klanten komen om te kopen en zo wordt de omzet weer verhoogt! Dus al met al, het huren van een opslagruimte is echt geen gek idee!