Home » Ondernemersnieuws » mobiliteit » Waarom is een zakelijke autoverzekering belangrijk voor ondernemers?

Waarom is een zakelijke autoverzekering belangrijk voor ondernemers?

Geplaatst in: mobiliteit

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het rijden van een persoonlijk voertuig naar jouw werk of voor zakelijk gebruik. Ben je ondernemer en zit je vaak op de weg? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je auto goed verzekerd is. Met een zakelijke autoverzekering is je auto goed gedekt en kun je probleemloos de weg ​op.

Als ondernemer met een auto heb je een zakelijke autoverzekering nodig. Dit is ook zo als je jouw auto meer gebruikt voor privéritten dan voor zakelijke ritjes. Een particuliere autoverzekering biedt namelijk niet voldoende dekking voor de zakelijke autoritten. Bij een zakelijke autoverzekering is het privégebruik wel meeverzekerd. Het is dus niet nodig om ook nog eens een particuliere autoverzekering af te sluiten voor het privégebruik van je auto.

Wat is zakelijk gebruik?

Bij zakelijk gebruik kun je denken aan klantbezoeken. Ben je leverancier, taxichauffeur of rijinstructeur? Ook dan dien je een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Je gebruikt je auto of bestelbus immers voor zakelijke doeleinden.

Een hogere premie

Voor een zakelijke autoverzekering betaal je meestal een hogere premie dan voor een particuliere autoverzekering. Verzekeringsmaatschappijen hanteren hier een hogere premie voor, omdat er zakelijk meer kilometers worden gereden. Verder is er ook vaak sprake van wisselende bestuurders. Bij een zakelijke autoverzekering is hier rekening mee gehouden, zodat er nooit een discussie over kan ontstaan.

Hoe wordt de premie bepaald?

De premie die je voor een zakelijke autoverzekering betaalt, wordt bepaald door diverse factoren, zoals:

  • Het bouwjaar van je auto
  • Het automerk
  • Het aantal schadevrije jaren
  • Het aantal gereden kilometers
  • Je leeftijd
  • Je woonplaats

Aan de hand van deze bovenstaande gegevens berekent een verzekeraar je maandelijkse premie.

BTW verrekenen

Je kunt de kosten van je zakelijke autoverzekering wat verlagen door ervoor te kiezen om de btw te verrekenen. Je betaalt dan een maandelijkse lagere premie, maar eventuele schade wordt zonder btw uitbetaald. De kosten kunnen dan nog flink oplopen. Iets wat natuurlijk niet zo fijn is voor je portemonnee. Het is dan ook een advies om te kiezen voor een premie met btw.

Welke dekking past bij je auto?

Bij zowel een particuliere als bij een zakelijke autoverzekering heb je de keuze uit drie verschillende dekkingen. Dit zijn de WA-verzekering, WA-Beperkt Casco verzekering en WA-Casco verzekering (Allrisk). De dekking die je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke keuze. Een WA-Casco verzekering biedt de beste dekking voor nieuwe auto’s tot vier jaar oud. Voor een auto van vier tot acht jaar oud is de WA-Beperkt Casco autoverzekering de juiste keuze. De WA-verzekering bieden voldoende dekking aan oudere auto’s. De dekkingen voor de zakelijke autoverzekeringen zijn specifiek gericht op zakelijk gebruik. Zo is je lading bijvoorbeeld verzekerd voor diefstal.