Home » Ondernemersnieuws » marketing, pr & reclame » Waarom is visual design belangrijk?

Waarom is visual design belangrijk?

Geplaatst in: marketing, pr & reclame

Graphic design? Visual design? Wat is eigenlijk het verschil? In deze blog leggen we je uit wat visual design is en waarom het van belang is voor jouw website, merkidentiteit en bedrijfsdoelen. Lees hier wat visual designer voor jouw bedrijf kan betekenen.

Wat is visual design?

Visual design heeft als hoofddoel om een soepele en intuïtieve gebruikerservaring te creëren waarbij je sterke visuele elementen zoals vormen, typografie en kleur kunt inzetten om de gebruiksvriendelijkheid en de user experience van je website te verbeteren. Is dit hetzelfde als graphic design? Nee, bij graphic design ligt de focus namelijk op het overbrengen van een boodschap door middel van visuele middelen. Bij visual design ligt de focus vooral op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid, eigenlijk win-win dus.

Hoe creëer je een sterk visual design?

Hiervoor dien je even diep te graven, de vraag is eigenlijk ‘Ga je dit zelf doen of laat je dit door een visual designer doen?’. Voor het opzetten van de gewenste merkbeleving is het van belang dat je visual design perfect kloppend is. Het design moet zo ontworpen worden dat het een visuele vertaling is van wat jij als merk wil uitstralen. De doelgroep dient hierbij altijd centraal te staan bij het ontwikkelen van een visual design.

Een totaalbeleving van je merk

Een visual designer kan je helpen bij het creëren van de perfecte merkidentiteit en merkbeleving. Door de professionele designs zijn de ideeën en doelen van je bedrijf in balans en oogt je website professioneel. Samen met een visual designer breng je in kaart wat belangrijk is voor het bedrijf, waar je voor staat en welke diensten je wil aanprijzen. Met een visual designer zorg je dat de totaalbeleving van je merk en website kloppen.

Hoe kunnen wij jou helpen?

Weet je niet waar je moet beginnen met bedenken en ontwerpen van je visuele ideeën? De ervaren visual designers van Make it Max helpen je graag bij het maken van passende en prachtige designs gebaseerd. Alle designs worden gebaseerd op statistieken. We doen dit niet alleen voor websites, maar ook voor webshops, apps en andere digitale platformen.